Το Ινστιτούτο της απάτης: «Eφαγαν» 515.000 ευρώ από αστυνομικό για δήθεν θεραπεία λεύκης

Με όπλο τον εκβι@σμό, ένα Ινστιτούτο αισθητικής, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν δεκάδες καταγγελίες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όπως και στον Συνήγορο του Πολίτη, παγίδευσε συνταξιούχο αστυνομικό που πείστηκε να ακολουθήσει μια δήθεν πρωτοπόρα θεραπεία με «θαυματουργά σκευάσματα από τις ΗΠΑ» για την ίαση της λεύκης, που του κόστισε μισό εκατ. ευρώ, φυσικά χωρίς το παραμικρό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ο 65χρονος υπέβαλε μήνυση κατά των ιδοκτητών του Ινστιτούτου ενώ πριν από τρεις εβδομάδες κατέθεσε και αγωγή, αξιώνοντας ποσό που υπερβαίνει το μισό εκατ. ευρώ, ζητώντας να αποζημιωθεί και για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Μέσα από το περιεχόμενο της μήνυσης που σε πρώτη φάση είχε καταθέσει προκύπτει η εικόνα μιας εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ζητούσαν συνεχώς μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από το θύμα τους, τάχα για τη συνέχιση της θεραπείας, φτάνοντας ακόμα και σε απειλές για πλειστηριασμό ακινήτων που του ανήκαν, χωρίς ποτέ να δίνουν απαντήσεις για τη σύσταση των «θαυματουργών σκευασμάτων» τους.


Το έγγραφο με τις τραπεζικές αναλήψεις που πραγματοποίησε ο συνταξιούχος αστυνομικός προκειμένου να πληρώσει το ινστιτούτο αισθητικής που του είχε υποσχεθεί ότι θα τον θεραπευσει από το αυτοάνοσο

Πώς μπλέχτηκε στα δίχτυα τους

Ο αστυνομικός από την ηλικία των 28 ετών υπέφερε από λεύκη και ζούσε με την ελπίδα της εύρεσης μιας αποτελεσματικής θεραπείας. Οπως αναφέρει στη μήνυσή του, τους πρώτους μήνες του 2020 τον πλησίασε μια υπάλληλος του κέντρου αισθητικής, η οποία γνώριζε για το πρόβλημά του.

«Με ιδιαίτερα ελκυστικό και φορτικό τρόπο με έπεισε ότι έχει τη μόνη ασφαλή και εγγυημένη λύση», αναφέρει ο 65χρονος για την πρώτη επαφή που είχε μαζί της. «Μου ανέφερε ότι γνώριζε θεραπείες και σκευάσματα που χρησιμοποιούσε το ινστιτούτο και ότι έρχονται απευθείας από την Αμερική. Ελεγε ότι είναι θαυματουργά, όπως έχει η ίδια διαπιστώσει από ασθενείς που έχει παραπέμψει εκεί».

Τον Μάιο του 2020 ο συνταξιούχος αστυνομικός τελικά επείσθη και στράφηκε στο ινστιτούτο κουβαλώντας ήδη το φορτίο μιας προηγούμενης ανεπιτυχούς θεραπείας.

Βλέποντας αρχικώς τον χώρο του ινστιτούτου, θυμάται ότι «αντίκρισα κάτι το προσεγμένο», με μοντέρνα διακόσμηση, ενώ σημειώνει ότι και το προσωπικό «ήταν ευγενικό» — χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για «βιτρίνα». Το ινστιτούτο έχει γραφεία σε Σύνταγμα, Κολωνάκι και Θεσσαλονίκη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: