Το Facebook μπλόκαρε το Νετανιάχου για «ρητορική μίσους»

To Facebook απενεργοποίησε την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο από τη σελίδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με το αιτιολογικό ότι παραβιάστηκε η πολιτική της εταιρείας, με την ανάρτηση ενός μηνύματος που έλεγε ότι «οι Άραβες θέλουν να μας εξολοθρεύσουν όλους».

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το μήνυμα που εμφανίστηκε στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού, αλλά στη συνέχεια σβήστηκε, έλεγε ότι οι Ισραηλινοί Άραβες «θέλουν να μας εξοντώσουν όλους, γυναίκες, παιδιά και άνδρες».

«Διαπιστώσαμε μια παραβίαση της πολιτικής μας όσον αφορά τη ρητορική μίσους», ανέφερε το Facebook στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία της υπηρεσίας του chatbox απενεργοποιήθηκε για 24 ώρες. «Σε περίπτωση περαιτέρω παράβασης, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το μήνυμα δεν έχει καμία σχέση μαζί του και ότι το έγραψε ένας από τους εργαζόμενους στο προεκλογικό επιτελείο του. «Σκεφτείτε το λογικά: πιστεύετε ότι θα έγραφα ένα τέτοιο πράγμα; Έχω φίλους στις αραβικές χώρες και σέβομαι τους ανθρώπους, είτε είναι Εβραίοι, Άραβες, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί», είπε μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: