Το διυλιστήριο πετρελαίου στην Τουάψε στη Ρωσία σταμάτησε τη λειτουργία του έπειτα από πυρκαγιά

Το διυλιστήριο της «Ροσνεφτ» στην Τουάψε στη νότια Ρωσία σταμάτησε την επεξεργασία και παραγωγή πετρελαίου έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Πέμπτη, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές του κλάδου που γνωρίζουν το θέμα.

Η Ροσνεφτ, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Ουκρανική πηγή δήλωσε χθες πως ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν στο διυλιστήριο πετρελαίου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στο πιο πρόσφατο πλήγμα αυτού του τύπου σε ρωσική ενεργειακή υποδομή.

Το πλήγμα θα ήταν τουλάχιστον το τέταρτο σε μεγάλη ρωσική υποδομή ενέργειας την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε τερματικό σταθμό εξαγωγής καυσίμων στη Μαύρη Θάλασσα και μιας σε συγκρότημα επεξεργασίας πετρελαϊκών προϊόντων στο λιμάνι της Ουστ Λούγκα.

Η πυρκαγιά κάλυψε το προσανατολισμένο προς τις εξαγωγές διυλιστήριο στην πόλη Τουάψε το βράδυ της Πέμπτης προτού κατασβεστεί στη συνέχεια. Ο Σεργκέι Μπόικο, επικεφαλής της περιοχής της Τουάψε, είπε πως η πυρκαγιά σημειώθηκε στη μονάδα κενού αέρος.

Η ετήσια δυνατότητα της μονάδας στην Τουάψε είναι 12 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι (240.000 βαρέλια την ημέρα). Παράγει νάφθα, καύσιμα για πλοία, πετρέλαιο και ντίζελ με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και προμηθεύει κυρίως την Τουρκία, την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη.

ΕΛΛΑΔΑδιυλιστηριοΟυκρανιαΠολεμος στην ΟυκρανιαπυρκαγιαΡωσια
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: