Το CUPRA Tavascan, ο πρωταγωνιστής μιας νέας εποχής ξεκίνησε να γνωρίσει τον τόπο της καταγωγής του

To CUPRA Tavascan είναι ο πρωταγωνιστής μιας νέας εποχής στο χώρο της αυτοκίνησης,  ένα όνειρο για την μάρκα που γίνεται πραγματικότητα. Όλοι όσοι γνώρισαν από κοντά το νέο αυτοκίνητο θέλησαν να μάθουν γιατί το συγκεκριμένο Cupra οι επικεφαλής της εταιρίας το «βάφτισαν» Tavascan.

Το χωριό Tavascan στέκεται επιβλητικά στην καρδία των Πυρηναίων. Μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γαλλία. Χαρακτηρίζεται από τα ακατέργαστα υλικά, τους πέτρινους τοίχους και τις ξύλινες σκεπές. Είναι περικυκλωμένο από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

H ομάδα σχεδίασης του CUPRA Tavascan όταν δημιουργούσε το αυτοκίνητο, εμπνεύστηκε από τη φύση και την καθαρότητά της. Η Francesca Sangalli, head Color&Trim Concept&Strategy CUPRA όταν παρουσιάσθηκε το CUPRA Tavascan είχε δηλώσει:

«Θέλαμε να δώσουμε στο μοντέλο ακεραιότητα, με ακατέργαστα υλικά, χρώματα, υφή και γραφικά στοιχεία αρμονικά με τη φύση».

To χωριό Tavascan έχει περισσότερες από 50 λίμνες που συμβάλλουν στην παραγωγή πράσινης ενέργειας. Αυτή η δέσμευση στην ηλεκτροκίνηση και στη βιωσιμότητα υποστηρίζεται από την CUPRA. Το ταξίδι της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση είναι πραγματικότητα και το CUPRA Tavascan το αποδεικνύει περίτρανα.

Εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια όμως η χρήση ακατέργαστων στοιχείων στη σχεδίασή του, παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μία ελαφρύτερη δομή και  να προβάλουμε εξαρτήματα έτσι όπως ακριβώς είναι χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξουμε ή να τα διακοσμήσουμε για να τα καλύψουμε. Με αυτό τον τρόπο μειώσαμε το αποτύπωμα άνθρακα», δήλωσε η Sangalli.

Έστω και καθυστερημένα, το CUPRA Tavascan ξεκίνησε ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδία των Πυρηναίων για να «γνωρίσει» την περιοχή από όπου πήρε το όνομά του. Το CUPRA Tavascan στο ταξίδι αυτό θα «ανακαλύψει» ότι εκτός από το όνομα με το χωριό στα Πυρηναία, μοιράζεται ακόμη μερικά στοιχεία πολύ σημαντικά.

Ο εξηλεκτρισμός, τα ακατέργαστα υλικά και η βιωσιμότητα είναι τα τρία βασικά κοινά στοιχεία για το CUPRA Tavascan και της συνονόματής του κωμόπολης.

Το CUPRA Tavascan είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV coupe της μάρκας που αποδίδει 250 ΚW (340 PS).  Στον τόπο καταγωγής του, βρίσκεται ένα από τα πιο αντισυμβατικά εργοστάσια παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας. Βρίσκεται σε βάθος 500 μ.,  μέσα στα βουνά, μαζί με τους πιο γνωστούς καταρράχτες στην Ευρώπη, όπου δίνουν άλλη εικόνα και ζωή στον τόπο. H CUPRA στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τον εξηλεκτρισμό με το CUPRA Tavascan και να αποδείξει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν και σπορ απόδοση.

Το CUPRA Tavascan, ο πρωταγωνιστής μιας νέας εποχής ξεκίνησε να γνωρίσει τον τόπο της καταγωγής του gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: