Τιτανικός: Θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε – Ποιοι επέβαιναν σε αυτό, μέχρι την Πέμπτη το οξυγόνο τους

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση με το τουριστικό υποβρύχιο με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ το διαθέσιμο οξυγόνο στα πέντε άτομα που επιβαίνουν σε αυτό εκτιμάται ότι θα τελειώσει νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατά την ίδια ανακοίνωση το μικρό υποβρύχιο της OceanGate Expeditions, της ιδιωτικής εταιρείας που διοργανώνει τις αποστολές στο διάσημο ναυάγιο, είναι άθικτο.


Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η επικοινωνία με το υποβρύχιο Titan χάθηκε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της διάρκειας δύο ωρών κατάδυσής του, στοιχείο που κάνει τους ειδικούς να εκτιμούν πως ό,τι συνέβη, συνέβη κοντά στο κουφάρι του Τιτανικού.

Όπως εξηγούν το υποβρύχιο Titan στέλνει κάθε 15 λεπτά ένα σήμα στο σκάφος επιφανείας Polar Prince με το τελευταίο να ελήφθη ενώ το βαθυσκάφος βρισκόταν πάνω από τον Τιτανικό στις 5 το απόγευμα της Δευτέρα (ώρα Ελλάδος).

Η εκτίμηση αυτή, μάλιστα, φαίνεται ότι κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ήδη περίπλοκη επιχείρηση διάσωσης καθώς αν ισχύει, όπως σημειώνει η Daily Mail, τότε θα είναι πρακτικά αδύνατο αυτή να γίνει με επανδρωμένο σκάφος και θα χρειαστεί μη επανδρωμένο σκάφος που μπορεί να φτάσει σε τέτοια βάθη — αλλά τέτοιες επιχειρήσεις έχουν συμβεί λίγες στο παρελθόν.

Δείτε βίντεο για το υποβρύχιο που χάθηκε πάνω από τον Τιτανικό


Οι τρεις γνωστοί επιβάτες

Στο εν λόγω βαθυσκάφος μπορεί να επιβιβαστούν μέχρι πέντε άτομα — τέσσερις επιβάτες και ένας πιλότος με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην επίμαχη κατάδυση σε απόσταση 600 χιλιομέτρων περίπου από τη Νέα Γη του Καναδά βρίσκονταν ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expedition, Στόκτον Ρας.


Από αριστερά προς τα δεξιά: Πολ Ανρί Ναρζολέ, Χάμις Χάρτινγκ, Στόκτον Ρας

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: