Της έκανε παρατήρηση επειδή ο Γιος της φορούσε ΑΥΤΟ. Η Απάντησή της; Θα σας αφήσει Άφωνους!

Αλλά όταν ένας άγνωστος την κατηγόρησε για κακοποίη… Τα παιδιά έχουν τη δική τους αίσθηση του στυλ και συχνά διαλέγουν πράγματα με τα οποία οι ενήλικες δεν συμφωνούν. Στην περίπτωση του 3χρονου αυτού παιδιού, η μητέρα του – Jen Anderson Shattuck – θέλει να τον κάνει να αναπτύξει το δικό του στυλ.

Αλλά όταν ένας άγνωστος την κατηγόρησε για κακοποίηση λόγω της εμφάνισης του γιου της, εκείνη αμύνθηκε στο Facebook.

«Ο 3χρονος γιος μου λατρεύει να παίζει με φορτηγά. Του αρέσει να φτιάχνει παζλ. Του αρέσει να τρώει δαμάσκηνα και να φοράει λαμπερά τούτου. Εάν τον ρωτήσεις, θα πει πως το τούτου τον κάνει να νιώθει όμορφος και γενναίος. Εάν τον ρωτήσεις, θα πει πως δεν υπάρχουν κανόνες για το τι θα πρέπει να φοράνε τα αγόρια και τι τα κορίτσια.

Ο γιος μου έχει φορέσει το τούτου στην εκκλησία. Το έχε φορέσει στο μανάβικο. Το έχει φορέσει στο τρένο και την παιδική χαρά. Έχει τύχει να μας ρωτήσουν καλοπροαίρετες ερωτήσεις και τις απαντήσαμε χωρίς πρόβλημα. Δεν υπήρχε πρόβλημα, μέχρι χτες.

Χτες, καθώς πηγαίναμε βόλτα στο πάρκο, ο γιος μου και εγώ βρεθήκαμε δίπλα σε κάποιον που απαιτούσε να μάθει γιατί ο γιος μου φοράει φούστα. Δεν τον γνωρίζαμε, αλλά φαινόταν να μας  παρακολουθούσε για αρκετή ώρα.

“Είμαι απλά περίεργος,” είπε ο άντρας. “Γιατί το κάνεις αυτό στον γιο σου;”

Δεν ήταν περίεργος. Δεν ήθελε απαντήσεις. Ήθελε απλά να σιγουρέψει ότι θα καταλαβαίνουμε πως αυτό που έκανε ο γιος μου ήταν λάθος.

“Δεν θα πρέπει να το κρατάς μέσα σου,” είπε στο παιδί. “Είσαι αγόρι και εκείνη κακή μαμά. Σε κακοποιεί.”

Τους τράβηξε φωτογραφίες, παρόλο που του ζήτησε να μην το κάνει, και τους απείλησε. “Τώρα όλοι θα μάθουν. Θα δεις,” είπε.

Φώναξα την αστυνομία. Ήρθαν, πήραν αναφορά και τους άρεσε η φούστα. Ακόμα, ο γιος μου δεν νιώθει ασφαλής. Θέλει να ξέρει: “Θα επιστρέψει εκείνος ο κακός άντρας; Θα αρχίσει πάλι να φωνάζει για τη φούστα μου; Θα πάρει και άλλες φωτογραφίες;”

Εκείνη λέει: “Δεν θα φοβηθώ και δεν θα τον αφήσω να με κάνω να νιώσω ευάλωτη. Δεν θα αφήσω εκνευρισμένους περαστικούς να πουν στον γιο μου τι μπορεί να φορέσει και το όχι”

Ο κόσμος μπορεί να μην αγαπάει τον γιο μου γι’αυτό που είναι, αλλά εγώ τον αγαπώ. Ήρθα στον κόσμο αυτό για να σιγουρέψω πως θα το μάθει.

Θα φωνάξω την αγάπη μου μέσα από τους δρόμους

Θα τον υπερασπιστώ, θα φωνάξω, γιατί έχει το δικαίωμα να περπατάει ελεύθερος, φορώντας ότι θέλει.

Θα του δείξω, με όποιον τρόπο μπορώ, πως εκτιμάω την αξία του σαν άνθρωπο, εμπιστεύομαι το όραμά του και υποστηρίζω τις επιλογές του, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι.

Η οικογένειά μας έχει ένα ρητό: 

Αγαπάμε.
Είμαστε ευγενικοί.
Είμαστε αποφασισμένοι και επίμονοι.
Είμαστε όμορφοι και γενναίοι.
Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Οι θυμωμένοι περαστικοί δεν μπορούν να μας αλλάξουν. Ο κόσμος δεν θα μας αλλάξει — εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο.»

Η μητέρα αυτή φέρθηκε πολύ γενναία απέναντι στον νταή αυτόν. Ελπίζουμε το αγόρι να συνεχίσει να εκφράζει τον εαυτό του χωρίς φόβο ή θυμό απέναντι σε αγνώστους! 

Credit: 

Originally posted 2016-09-06 20:55:59.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: