Τίμιοι Ιάπωνες βρήκαν και παρέδωσαν 4 δισ. γεν μέσα σε ένα χρόνο

Αν χάσει κανένας το πορτοφόλι του στην Ιαπωνία μπορεί να είναι σίγουρος ότι, αν βρεθεί ξανά, θα έχει και πάλι τα λεφτά του στο ακέραιο.

Αυτό το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της ιαπωνικής αστυνομίας που ανακοίνωσε ότι πέρυσι πολίτες βρήκαν συνολικά 3,99 δισ. γεν (περίπου 28,3 εκατ. ευρώ) και τα παρέδωσαν στην αστυνομία για τα επιστρέψει στους κατόχους τους.

Το ποσό για το 2022 ήταν αυξημένο κατά 600 εκατ. γεν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ξεπέρασε και το μέχρι σήμερα ρεκόρ των 3,84 δισ. γεν του 2019.

Από το ποσό η αστυνομία επέστρεψε στους κατόχους του περίπου 3 δισ. γεν ενώ άλλα 480 εκατ. δόθηκαν ως εύρετρα που είναι 5% με 20% βάσει του νόμου. Αν δεν αναζητήσει κανένας τα χρήματα μέσα σε τρεις μήνες, επιστρέφονται σε αυτόν που τα βρήκε, αλλά αν δεν τα ζητήσει ούτε αυτός, δύο μήνες αργότερα πηγαίνουν στα ταμεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνολικά το 2022 βρέθηκαν περίπου 3,43 εκατ. αντικείμενα. Επρόκειτο κυρίως για άδειες οδήγησης, ταυτότητες, κάρτες για τα μέσα μεταφοράς, γάντια και άλλα αξεσουάρ και, φυσικά, πορτοφόλια.

Το μεγάλο ποσό που χάθηκε είναι μια ένδειξη ότι στην Ιαπωνία τα μετρητά εξακολουθούν να κυκλοφορούν πολύ, σημειώνει ο Guardian, αλλά και ότι τα μέτρα για την πανδημία υποχωρούν και ο κόσμος κυκλοφορεί ξανά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: