Τι αναφέρει το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο δικαστήριο στο Μανχάταν, δόθηκε στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βαρύνεται με 34 αδικήματα που αφορούν παραποίηση εγγράφων.

Οι εισαγγελείς, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι ο Τραμπ επιχείρησε να κρατήσει στο σκοτάδι πληροφορίες αρνητικές για τον ίδιο.

Διαβάστε το κατηγορητήριο

Ο Τραμπ «επανειλημμένα παραποίησε εταιρικά έγγραφα για να αποκρύψει εγκληματική δραστηριότητα με την οποία απέκρυψε πληροφορίες κατά τις εκλογές του 2016».

Ο κατηγορούμενος, συνεχίζει, «από τον Αύγουστο του 2015 ως τον Δεκέμβριο του 2017 ενορχήστρωσε με άλλους σχέδιο για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 εντοπίζοντας και αγοράζοντας αρνητικές πληροφορίες που αφορούσαν τον ίδιο». Με τον τρόπο αυτό οι κατηγορούμενοι «παραβίασαν εκλογικούς νόμους και παραποίησαν έγγραφα», τονίζει το κατηγορητήριο.

Μέρος της προσπάθειας ήταν η πληρωμή 130.000 δολαρίων στην Στόρμι Ντανιλς για να μην αποκαλύψει η πopνoσταρ τη σύντομη ερωτική σχέση που είχαν. Αυτό πριν από τις εκλογές του 2016 οπότε το σκάνδαλο ίσως σκίαζε την καμπάνια του για την εκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η παραποίηση εταιρικών εγγράφων, για την οποία βαρύνεται, έγινε για να προωθήσει την υποψηφιότητά του.

Πάντως ο Τραμπ φέρεται να ζήτησε από συνεργάτη του να καθυστερήσει την πληρωμή στην Ντάνιελς όσο μπορεί περισσότερο, μέχρι μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016. Αν ήταν δυνατόν, μάλιστα, να μην την πλήρωναν καθόλου, καθώς μετά τις εκλογές οι αποκαλύψεις της δεν θα είχαν πια καμία σημασία.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Τραμπ σχετίζεται «σε παράνομη συνωμοσία» να υπονομεύσει την ακεραιότητα των εκλογών του 2016.

Ο Τραμπ αρνείται όλα τα αδικήματα σε βάρος του. Ο δικηγόρος του είπε ότι στη δίκη, που αναμένεται για τις αρχές του 2024, «θα το παλέψουμε γερά».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: