Θλίψη στην κηδεία της Νικολίτσας Κατσούφη – Παρόντες πολλοί έμποροι – Αχαΐα

Θλίψη στην κηδεία της Νικολίτσας Κατσούφη   Παρόντες πολλοί έμποροι   Αχαΐα
Ικανή και καλή έμπορος που αγαπούσε πολύ την δουλειά της και διέπρεψε σε αυτή για τέσσερις δεκαετίες, η Νικολίτσα Κατσούφη που έφυγε από τη ζωή στα 77 της χρόνια, οδηγήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2015 στην τελευταία της κατοικία.

Η εξώδιος ακολουθία εψάλη στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος που είχε γεμίσει από κόσμο ενώ ακολούθησε η ταφή της στο Β’ Δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας στον Άγιο Μηνά, στην Λεύκα.

Στην εξώδιο ακολουθία προέστη ο προιστάμενος του Μητροπολιτικού ναού, αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος μαζί και με άλλους ιερείς, ο οποίος στο λόγο του ανέφερε πως η εκλιπούσα που ήταν μητέρα 4 παιδιών (δύο κοριτσιών και δύο αγοριών) ενώ είχε ευτυχήσει να γίνει και γιαγιά, ήταν μία γυναίκα που φρόντιζε με τον καλύτερο τρόπο για την ένδυση των ανθρώπων.

Προερχόταν και από οικογένεια εμπόρων που ασχολούνταν με τα υφάσματα. Ο π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος χαρακτήρισε την Νικολίτσα Κατσούφη ως μία γυναίκα που ήταν ιδιαίτερα ευσεβής και κοντά στην εκκλησία και πως τώρα στο ταξίδι προς την αιωνιότητα και κοντά στο Θεό, θα περιβληθεί με το «ουράνιο ένδυμα».

Αξίζει να θυμίσουμε πως συνεχίζει το επάγγελμα της μητέρας της επάξια η μεγαλύτερη κόρη της Ρουμπίνη Κατσούφη με την μπουτίκ που μάλιστα είχε στήσει και οργανώσει πριν περίπου 4 χρόνια η ίδια η Νικολίτσα Κατσούφη, να βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου και Ασκληπιού κοντά στην Πατρέως.

Ανάμεσα στον κόσμο που παρέστη στην κηδεία ήταν ο βουλευτής Αχαίας Ν. Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, πολλοί συνάδελφοι της έμποροι όπως οι κ.κ. Στριφτούλιας, Παυλίδης, Θεοδόσης, Κουλουμπής, η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, πολλές αγαπητές της πελάτισσες όλα αυτά τα χρόνια στις μπουτίκ της (το μαγαζί της ήταν για χρόνια στην οδό Αγίου Νικολάου κάτω από την Κορίνθου και μετά κοντά στην Κανακάρη), κ.α.

*Να προσθέσουμε πως στην κηδεία της Νικολίτσας Κατσούφη παρέστη και έψαλε η τετράφωνος ανδρική χορωδία του ναού της Παντάνασσας.

Tάκης Μαρτάτος-thebest

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: