Θεσσαλονίκη: Στον «αέρα» η τελευταία γενική εφημερία του Ιπποκράτειου – Υπάρχει έλλειψη σε αναισθησιολόγους

Στον «αέρα» βρίσκεται η τελευταία γενική εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για τον Ιούλιο, καθώς οι διευθυντές των Χειρουργικών Κλινικών έχουν παραδώσει τα «κλειδιά» των δομών στη διοίκηση του νοσοκομείου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υγειονομικό προσωπικό του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για τις κενές θέσεις αναισθησιολόγων, καθώς και στις αρχές Ιουνίου είχε προειδοποιήσει για τις επισφαλείς συνθήκες που δημιουργούν οι ελλείψεις αυτές.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για αναβολές χειρουργείων και χημειοθεραπειών γιατί δεν μπορούν να γίνουν οι βιοψίες και καθυστερήσεις σε διαγνώσεις σοβαρών παθήσεων παίδων και ενηλίκων. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι από τη Λάρισα και πάνω υπάρχουν μόνο 2 αναισθησιολόγοι (αυτοί στο «Ιπποκράτειο») που μπορούν να δώσουν αναισθησία σε νεογνά ημερών ή εβδομάδων για επεμβάσεις απόλυτης αναγκαιότητας και δεν υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσης κανενός, επειδή δεν περισσεύει κανείς. Υπάρχουν (συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή) μόνο 3 αναισθησιολόγοι εξειδικευμένοι στη χορήγηση αναισθησίας για μεταμοσχεύσεις ήπατος, καλύπτοντας σε πανελλήνιο επίπεδο 23 ημέρες το μήνα, ενώ τα νοσοκομεία της Αθήνας μόνο 7 ημέρες.

Σε νεότερη επιστολή τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι διευθυντές των Χειρουργικών Κλινικών μάλιστα υπενθυμίζουν το πρόσφατο ατυχές συμβάν της ακύρωσης μεταμόσχευσης ήπατος λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Και με αφορμή την αυριανή γενική εφημερία υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια η εφημερία λόγω των κενών θέσεων αναισθησιολόγων. Ζητούν δε τα χειρουργικά περιστατικά της αυριανής εφημερίας να καλυφθούν από τις χειρουργικές κλινικές άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων για το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την πλήρωσή τους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: