Θεσσαλονίκη: Οι Γάλλοι θέλουν να πάρουν μεγαλύτερο «κομμάτι» της ΕΥΑΘ

Η γαλλική εταιρεία Suez δραστηριοποιείται ήδη στη χώρα μας κατέχοντας το 5,2% των μετοχών της ΕΥΑΘ. Κατά την επίσκεψη του Ολάντ στην Αθήνα, όμως, αποδείχτηκε πως η γαλλική εταιρεία διαχείρισης υδατικών πόρων έχει βάλει στο στόχαστρό της να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο «κομμάτι» της ΕΥΑΘ.

Ο άνθρωπος που έφερε μαζί του ο Φρανσουά Ολάντ, Ερίκ Γκεμπάλι, είναι ο διευθυντής ανάπτυξης της Suez και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Αιγαίου είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας. Βεβαίως, υπάρχει ήδη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ με βάση την οποία δεν μπορούν να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, καθώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Υπάρχει, άλλωστε, και το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα που έγινε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη τότε του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν πως υπάρχει πιθανότητα να ξανανοίξει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, όμως, το παραθυράκι που φαίνεται να είναι ανοικτό είναι ένα μοντέλο πώλησης μειοψηφικών πακέτων ή μία διαχείριση από την γαλλική εταιρεία.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: