Θεσσαλονίκη: Με κατάνυξη και πλήθος κόσμου η λιτανεία για τον Άγιο Δημήτριο

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, της Παναγίας «Γεροντίσσης» και του Αγίου Δημητρίου, μαζί με τα Ιερά Λείψανα του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου έσπευσε από νωρίς για να προσκυνήσει στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση των εικόνων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τις εικόνες μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα με τη συνοδεία χιλιάδων προσκυνητών που ακολουθούν με σεβασμό και κατάνυξη, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων.

Η διαδρομή ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και θα κατευθυνθεί στις οδούς Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου και καταλήγει και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Φέτος, για πρώτη φορά, η πομπή εισήλθε στο ΥΜΑΘ.






Λίγο μετά τις 10.30 στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου έφτασε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Κατά την άφιξή του, άγημα του πολεμικού ναυτικού του απέδωσε τιμές, με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, μετά την περιπέτεια της υγείας του με τον κορωνοϊό.






Μόλις ο μητροπολίτης έφτασε στο προαύλιο του Ναού και κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ένας πιστός τον πλησίασε για να του φιλήσει το χέρι. Ο ίδιος αστειεύτηκε και του είπε πως «εγώ και εσείς θα ζούμε για άλλα 100 χρόνια», με τον μητροπολίτη να γελά.











.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: