Θέλουν hot spot (για Έλληνες) το τέμενος στο Βοτανικό

Διαφωνούν με την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και δηλώνουν ότι θα το μετατρέψουν σε σε χώρο φιλοξενίας Ελλήνων αστέγων 

Σε κατάληψη του ακινήτου, του πρώην Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού, που προορίζεται για μετατροπή σε μουσουλμανικό τέμενος, προχώρησαν από την Δευτέρα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μέλη φορέων που αντιτίθενται στην εξέλιξη που δρομολογείται μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ  για συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών, απορρίπτοντας σχετικές προσφυγές.

Όπως έγινε γνωστό κάτοικοι της περιοχής του Βοτανικού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηνά» της περιοχής, του Συλλόγου Εφέδρων «Πολίτες Οπλίτες» και της κίνησης «Αναγέννηση Ελλήνων»  όχι μόνο κατέλαβαν το χώρο, αλλά ανακοίνωσαν πως προτίθενται να τον μετατρέψουν σε χώρο φιλοξενίας Ελλήνων αστέγων, ένα hot spot δηλαδή.

Μέλη της πρωτοβουλίας εξήγησαν τους λόγους που προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια. «Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος εν μέσω μιας πολύχρονης κρίσης, η οποία ξεπερνά τα επίπεδα κρίσεων που παράγονται από πολέμους να ασχολείται με την δημιουργία τζαμιού; Είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης αλλά και επιβίωσης έτοιμα κτήρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πάρα πολλούς ανθρώπους να γκρεμίζονται προκειμένου να γίνουν τζαμιά;» διερωτήθηκαν, κάνοντας γνωστό πως η κίνηση τους βασίζεται σε νόμο του 2002  που λέει ότι όποια δημόσια κτήρια παραμένουν χωρίς χρήση επί μακρόν χρονικό διάστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς  σκοπούς σε συνεννόηση με τους φορείς.

ΑντιδράσειςΤο ακροδεξιό κόμμα ΛΕΠΕΝ, που αποτελείται από πρώην επώνυμα μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και ανακοίνωσε συγκέντρωση υποστήριξης το απόγευμα της Τετάρτης. «Εδώ δεν υπάρχουν κάμερες, ούτε βουλευτές, ούτε διάσημοι. Εδώ δεν υπάρχουν ΜΚΟ, ούτε αλληλέγγυοι με παχυλούς μισθούς. Εδώ υπάρχουν Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του

Ανακοίνωση για το θέμα λειτουργίας τεμένους στο Βοτανικό, εξέδωσε και η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη. «Είμαστε  απολύτως αντίθετοι με την ανέγερση τεμενους στον Βοτανικό. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του καθενός να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, θεωρούμε όμως επίσης, ότι τα τεμένη στις ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν για το Ισλάμ σύμβολα κυριαρχίας. Ένα τέτοιο ορόσημο στην περιοχή όπου είναι θαμμένο το «Δημόσιο Σήμα» και μαζί του όλη η κλασσική ιστορία της Ελλάδος είναι για εμάς ανεπίτρεπτο να ανεγερθεί» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αντιδιαδήλωση κατά της κατάληψης του χώρου, ανακοίνωσαν ομάδες που κινούνται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, την ίδια ώρα με τη συγκέντρωση του ακροδεξιού ΛΕΠΕΝ, με την αστυνομία –σύμφωνα με πληροφορίες- να δρομολογεί μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.   

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: