Θάνος Πλεύρης: Καταδίκη για την επίθεση με γιαούρτια – Για αφωνία καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για την «αφωνία»  σχετικά με την επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

«Αφωνία  επιδεικνύει στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του. Η ανοχή σε κάθε μορφής βία και ειδικά στην φαιοκόκκινη πολιτική βία δεν ήταν ποτέ μια αριστερή θέση… Δυστυχώς έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της 

Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη με ανακοινώσεις τους και αναρτήσεις τους καταδικάζουν την επίθεση στον υπουργό Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά την επίθεση που δέχθηκε σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, ενώ έτρωγε με την οικογένειά του,  μετέβη  στο Νοσοκομείο «Λαϊκό». Το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα».

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α «ΛΑÏΚΟ», κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση.»

Τι λένε οι ειδικοί

Σε ό,τι αφορά την οφθαλμική βλαβη που υπέστη ο υπουργόςΥγείας, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε στα Πετράλωνα, ειδικοί αναφέρουν ότι οφείλεται αφενός στο γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού,  αφετέρου στη σφοδροτητα της ρίψης στο πρόσωπό του.

Αριστεριστές επιτέθηκαν σε μένα και την οικογένειά μου — Έριξαν γιαούρτια στα παιδιά μου, είπε ο Πλεύρης

Επίθεση από αριστεριστές κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρει το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο ίδιος με την οικογένειά του βρισκόταν σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα.

«Τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετραλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι», αναφέρει.

Οι φωτογραφίες που ανέβασε:



Δείτε την ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη:

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης αναφέρει: «Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13 χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτος από εμένα την οικογένεια μου. Αυτοί είναι».

Σκέρτσος: Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή είναι επίθεση στη δημοκρατία

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κάνει λόγο για θρασύδειλα φασιστοειδή και τονίζει πως η επίθεση στον κ. Πλεύρη είναι επίθεση στη Δημοκρατία και το «δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής».

Η ανακοίνωσή του:

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής.

Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Απολύτως απαράδεκτο! Ντροπή! Φασίστες δεν ντράπηκαν ούτε τα παιδιά!» ανέφερε σε ανάρτησή του για την επίθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: