Τεταμένη η κατάσταση στον Κερίτη στην Κρήτη

Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όποιον προσπαθήσει να κλείσει τον πρόχειρο δρόμο που φτιάχτηκε στον Κερίτη, είναι οι κάτοικοι του Αλικανιού και των γύρω περιοχών, που από το πρωί συγκεντρώθηκαν στο σημείο, μετά τις πληροφορίες ότι σήμερα επίκειται εισαγγελική παρέμβαση.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Μάλιστα, για την κινητοποίηση των κατοίκων χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας και στο άκουσμά τους περίπου 500 άτομα μετέβησαν στις εκβολές του ποταμού, στο σημείο που έγινε ο αυτοσχέδιος δρόμος.

Περίπου στις 11:30, περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στην περιοχή και οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν τους αστυνομικούς, περιμένοντας να δουν τις προθέσεις τους. Οι αστυνομικοί καθησύχασαν τον κόσμο και διαβεβαίωσαν ότι η παρουσία τους εκεί δεν έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αλλά αποσκοπεί μόνο στη διατήρηση της ασφάλειας διέλευσης των οχημάτων και των τεχνικών συνεργείων της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που θα μεταβούν στο σημείο όπου θα ξεκινήσουν εργασίες τοποθέτησης Μπέλευ, όπως έχει προγραμματιστεί.

Στη θέα της Αστυνομίας, ωστόσο, υπήρξε η οργισμένη αντίδραση κάποιων κατοίκων, που στρέφονταν κατά του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, φωνάζοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή, τόσο για την καθυστέρηση αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης της περιοχής με τις γύρω περιοχές και τα Χανιά όσο και για τις τελευταίες του δηλώσεις για το αυθαίρετο άνοιγμα του δρόμου και την αναγκαιότητα επέμβασης εισαγγελέα

Απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς, με έντονο ύφος τόνισαν πως εάν επέμβει εισαγγελέας για τον δρόμο που έφτιαξαν, τότε πρέπει να επέμβει και για τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν πέσει η ιστορική γέφυρα, αφήνοντας ερωτηματικά για το εάν υπήρχαν μελέτες και άδειες για αυτές.

«Άφησαν το ποταμό 20 χρόνια ακαθάριστο, με ένα βουνό, το τρίτο μάτι της καμάρας τελείως κλειστό. Ήρθαν μπροστά από το σπίτι μου, έσκαβαν και βάθυναν τον ποταμό και έφτασε ο Κερίτης στα θεμέλια δύο σπιτιών. Καταλαβαίνετε τι μας έχουν κάνει; Και μετά μας είπαν κάφρους και αλήτες. Αυτοί οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας, που δεν ασχολήθηκαν να καθαρίσουν τον ποταμό, έπνιξαν τον κόσμο και κατέστρεψαν των ανθρώπων τις περιουσίες», είπε ηλικιωμένη στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, που έγινε δέκτης της αγανάκτησης των κατοίκων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον Κερίτη:

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: