Τετ α τετ Τσακαλώτου- Σόιμπλε: Θετικό κλίμα ή ένα βήμα πριν την “θύελλα”;

Κορυφώνεται το πρόγραμμα συναντήσεων του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την σημερινή συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ κ. Σόιμπλε. Η συνάντηση θα είναι ενδεικτική για το αν το «καλό κλίμα» που μεταδίδεται από τις μέχρι χθες συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους ομολόγους του ανα την Ευρώπη, βασίζεται στην πραγματικότητα ή αποτελεί τη συνήθη διπλωμαιτκή χαλάρωση λίγο πριν την “θύελλα”.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι η χθεσινή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Άμστερνταμ, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, διεξήχθη σε καλό κλίμα. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «έγινε συζήτηση με πολιτικό που θέλει να βρεθούν λύσεις».
Από την πλευρά του, ο Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι «οι «μήνες» που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος μαζί».

Με ανάρτησή του στο twitter, o επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι η συζήτηση με τον Τσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: