Τέμπη: Κλήση σε μη πολιτικά πρόσωπα για τη σύμβαση «717» έστειλε η εισαγγελία – Δίνουν εξηγήσεις για «ευρωαπάτη»

Για το αδίκημα της «ευρωαπάτης» καλεί σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία περισσότερα από 25 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την σύμβαση «717» που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση στους σιδηροδρόμους. Πρόκειται για σύμβαση η οποία δεν έχει υλοποιηθεί και ερευνάται από την ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία πριν συμβεί το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελία είχε διαβιβάσει μέσω του Αρείου Πάγου στη Βουλή τη σχετική δικογραφία προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην κλήτευση των μη πολιτικών προσώπων για ανομωτί εξηγήσεις από την ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελέα, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτά φέρονται να έχουν σχέση με την επίμαχη σύμβαση και κυρίως με το σκέλος της εκείνο που αφορά στη μη υλοποίησή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για περισσότερα από 25 άτομα, ανάμεσά τους και μέλη Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα κλήθηκαν καθώς διαφαίνεται ότι με πράξεις και παραλείψεις μπορεί και να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ΕΕ. Πάντως όλα τα πρόσωπα που καλούνται για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: