Ταλαιπωρία για 2 γυναίκες στην Κέρκυρα: Περπάτησαν 2 χλμ, γιατί τα ταξί αρνήθηκαν να τις εξυπηρετήσουν

Δεν ήταν όσο ευχάριστη περίμεναν η εκδρομή από την Κέρκυρα στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας, για μία Ναυπλιώτισσα και τη φίλη της, αφού οι Έλληνες ταξιτζήδες αρνούνταν την κούρσα, αναγκάζοντας τις δύο γυναίκες να περπατήσουν δύο χιλιόμετρα φορτωμένες με πράγματα και έχοντας πρόβλημα υγείας.

Το περιστατικό συνέβη στο λιμάνι της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ναυπλιώτισσας, όπως αναφέρει το anagnostis.org, φτάνοντας στο λιμάνι μαζί με την φίλη της στις 6 περίπου, απόγευμα Τρίτης, έχοντας ολοκληρώσει την ημερήσια εκδρομή στους Άγιους Σαράντα, προχώρησε προς την πιάτσα ΤΑΞΙ, όπου βρίσκονταν σταθμευμένα τέσσερα αυτοκίνητα.

Όλοι αρνήθηκαν την κούρσα!

Οι γυναίκες φορτωμένες με ψώνια, φτάνοντας στο πρώτο ΤΑΞΙ αντιμετώπισαν την άρνηση του οδηγού να τις παραλάβει. Τις έστειλε στο επόμενο ΤΑΞΙ, όπου αντιμετώπισαν ανάλογη άρνηση. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στα επόμενα δύο ΤΑΞΙ που επίσης αρνήθηκαν τη μίσθωση. Μάλιστα, ένας ταξιτζής που προσπάθησε να δικαιολογήσει τους συναδέρφους του, είπε στις γυναίκες ότι ενδεχομένως το ΤΑΞΙ στην πιάτσα να ήταν ρεζερβέ και να περίμενε άλλους πελάτες.

Περπάτησαν… 2 χιλιόμετρα

Τελικά οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν φορτωμένες με τα ψώνια τους να διανύσουν μια απόσταση τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων για να φτάσουν από το λιμάνι στο ξενοδοχείο τους. Μετά την άρνηση των ΤΑΞΙ να πάρουν την κούρσα, η καταγγέλλουσα υπέφερε από πόνους για να φτάσει φορτωμένη στο ξενοδοχείο της, αφού πάσχει από αρθρίτιδα.

Αφού έφτασαν στο ξενοδοχείο τους και ξεκουράστηκαν, οι γυναίκες αποφάσισαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της Κέρκυρας να καταγγείλουν την άρνηση της μίσθωσης από τους ταξιτζήδες. Η αστυνομία όμως τις παρέπεμψε στο Λιμεναρχείο, αφού η πιάτσα βρίσκεται στο λιμάνι που ως γνωστόν ανήκει στη δικαιοδοσία των λιμενικών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δύο γυναίκες, οι αστυνομικοί είπαν ότι τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην Κέρκυρα και καλό θα ήταν να απευθυνθούν στον εισαγγελέα, κάτι που πρόκειται να πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η επιλογή επιβατών και προορισμών για τους οδηγούς ΕΔΧ ΤΑΞΙ, τιμωρείται με πρόστιμο. Αρμόδια όργανα για την βεβαίωση των παραβάσεων είναι α) τα μικτά κλιμάκια ελέγχου του ν. 3446/2006, β) η Ελληνική Αστυνομία και γ) το Λιμενικό Σώμα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: