Τα άτομα με διαβήτη αναγκάζονται να πληρώνουν το 10% για ινσουλίνη

«Ο σακχαρώδης διαβήτης χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη μάστιγα από τις αρχές του 2000 διότι τα ποσοστά είναι ολοένα και αυξανόμενα»

ανέφερε στον Alpha 96.5, ο Χρήστος Δαραμήλας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων, Συλλόγων, Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Σε ότι αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί στην Ελλάδα

ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπογράμμισε, «Ένα μεγάλο και χαρακτηριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν ινσουλίνη είναι ότι αναγκάζονται να πληρώνουν το 10% ως συμμετοχή. Η ινσουλίνη δεν είναι φάρμακο είναι αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι για να ζήσουν και δυστυχώς τα τελευταία έξι χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν για κάτι απαραίτητο για τη ζωή τους».

«Το πρόβλημα στον σακχαρώδη διαβήτη είναι οι επιπλοκές που προκαλεί και δεύτερον, στην εμφάνιση του δεν πονάει. Άρα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι πάσχουμε από διαβήτη θα πρέπει να γίνει μια απλή εξέταση μεν, αλλά πολλές φορές δύσκολή να επιτευχθεί, προληπτική εξέταση που είναι το τσίμπημα του δαχτύλου

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: