Συρία: 13 νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε περιοχή ελεγχόμενη από τζιχαντιστές και αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε ΜΚΟ· πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επιδρομή μέχρι στιγμής φέτος στην εμπόλεμη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εννιά πολίτες, ανάμεσά τους δυο παιδιά, έχασαν τη ζωή ους στις επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ, ιδίως όταν έπεσαν βόμβες σε αγορά λαχανικών στην ομώνυμη πρωτεύουσά της, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν σε άλλο βομβαρδισμό, κοντά στην Ιντλίμπ, κατά την ίδια πηγή.

«Αυτές οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές είναι οι πιο πολύνεκρες στη Συρία φέτος και αποτελούν σφαγή», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης αυτής, που έχει έδρα τη Βρετανία.

Δυνάμεις της Ρωσίας, συμμάχου του συριακού καθεστώτος, διεξήγαγαν βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ σε αντίποινα για επιθέσεις ανταρτών με UAVs, που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ο κ. Άμπντελ Ραχμάν.

Χθες «έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στην Τζισρ ας Σούγουρ και τρεις μαχητές των ανταρτών σκοτώθηκαν σε μικρή απόσταση από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα», πρόσθεσε ο διευθυντής της ΜΚΟ που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου είδε στήλες καπνού να υψώνονται στην περιοχή των βομβαρδισμών και ασθενοφόρα να διακομίζουν τραυματίες από την αγορά.

Ο Άχμεντ Γιαζίγκι, μέλος της λεγόμενης πολιτικής άμυνας στην Τζισρ ας Σούγουρ, πόλη που ελέγχεται από αντάρτες, έκανε λόγο για εννιά νεκρούς, χωρίς να διευκρινίσει αν ανάμεσά τους ήταν μαχητές.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: