Συνολικά 36 μετανάστες εντοπίστηκαν στις Οινούσσες και δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου

Στη διάσωση και στη περισυλλογή 36 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρου, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου (14/10) φορτηγό πλοίο με σημαία Ιταλίας, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα στο σημείο του συμβάντος κατέπλευσε σκάφος του λιμενικού, ενώ μεταξύ των περισελεγέντων περιλαμβάνονται 19 άνδρες, 4 γυναίκες, 9 ανήλικα αγόρια και 4 ανήλικα κορίτσια.

Το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας ενώ οι μετανάστες που είναι καλά στην υγεία αποβιβάστηκαν σε λάντζα και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι.

Στο μεταξύ περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε χθες βράδυ 19 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από ταχύπλοο σκάφος στη νήσο Παναγιά Οινουσσών.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να διαφύγει αλλά ακολούθησε καταδίωξη και επετεύχθη η ακινητοποίηση του σκάφους και η σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού.

Οι μετανάστες 13 άνδρες, 4 γυναίκες και 2 αγόρια επιβιβάστηκαν σε άλλο περιπολικό σκάφος του λιμενικού που μετέβη στο σημείο για παροχή συνδρομής και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

ΕΛΛΑΔΑΑκρωτηριο ΤαιναρουμεταναστεςΟινουσσες

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: