Συνάντηση Μελόνι – Στόλτενμπεργκ: Η Ιταλία εγγυάται τη συμμετοχή της στις κοινές προκλήσεις του ΝΑΤΟ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συνάντησε πριν από λίγο στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η χώρα μου θα συνεχίζει να συμμετέχει στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας. Θεωρούμε το ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή διάσταση βασικής σημασίας για την ασφάλεια, διότι χωρίς την ασφάλεια, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη», δήλωσε η Μελόνι μετά την συνάντηση. Παράλληλα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει να τύχουν κοινής υπεράσπισης οι αξίες της δυτικής κοινωνίας» και ότι «η ειρήνη δεν είναι κάτι το δεδομένο, αλλά πρέπει να στηρίζεται συνεχώς».

Η Μελόνι επανέλαβε ότι «η Ιταλία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της Ουκρανίας» και ότι «η συνοχή της Ατλαντικής Συμμαχίας είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση, σε ό,τι αφορά την βούληση να προστατευθεί η ευρω-ατλαντική ασφάλεια».

«Βασικής σημασίας η στρατηγική σύμπραξη ΝΑΤΟ – ΕΕ»

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι «η στρατηγική σύμπραξη ΝΑΤO-EE είναι βασικής σημασίας» και ότι «συζητήθηκε και πρέπει να ληφθεί υπόψη και η πρόκληση που φτάνει από την νότια ακτή της Μεσογείου».

Από την μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ελπίζει να μπορέσει να συνεργαστεί στενά με την νέα ιταλική κυβέρνηση» και αναφερόμενος στο ουκρανικό υπογράμμισε: «οι δυνάμεις του Κιέβου απελευθέρωσαν ολόκληρες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας και το ΝΑΤΟ παρέχει την επιχειρησιακή υποστήριξη που κάνει την διαφορά. Καταγράψαμε την ρωσική ανακοίνωση για αποχώρηση από την Χερσώνα. Οι Ρώσοι είναι υπό πίεση, αν αποχωρήσουν πράγματι από την Χερσώνα, θα είναι μια ακόμη νίκη για την Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: