Σύλληψη υπόπτου για ανθρωποκτονία σχετικά με το δυστύχημα με τον Σάλα

Σχεδόν πέντε μήνες μετά τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα σε αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή και του πιλότου Ντέιβ Ίμποτσον, η υπόθεση παραμένει ακόμη ανοικτή. Μάλιστα, όπως αποδεικνύει η τελευταία εξέλιξη από τη Μεγάλη Βρετανία, οι Αρχές συνεχίζουν να «ξεσκονίζουν» τα όσα έγιναν και οδήγησαν στον θάνατο τους δύο αυτούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με το BBC, η Βρετανική Αστυνομία ενημέρωσε πως ένας 64χρονος άνδρας από το Βόρειο Γιόρκσαϊρ συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία, χθες Τετάρτη 19 Ιουνίου. Όπως αναφέρει η Sun, πρόκειται για τον Ντέιβιντ Χέντερσον, ο οποίος -με βάση το σχέδιο πτήσης- θα έπρεπε να ήταν ο πιλότος του αεροπλάνου, αλλά έδωσε τη θέση του στον Ίμποτσον, ο οποίος ναι μεν είχε ιδιωτική άδεια πιλότου, όμως εκείνος δεν διέθετε  εμπορική.

«Συνεχίζουμε τη μεγάλη έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Εμιλιάνο Σάλα, σε συνεργασία και με την Πολεμική Αεροπορία. Στο πλαίσιο των ερευνών, πρέπει να εξετάσουμε εάν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας γύρω από το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν. Για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, συνελήφθη 64χρονος άνδρας από το Βόρειο Γιόρκσαϊρ ως ύποπτος για ανθρωποκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Ωστόσο, όπως έγινε επίσης γνωστό, ο Χέντερσον αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.

Η αλληλουχία γεγονότων για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή είναι τραγική και όσο η υπόθεση παραμένει ανοικτή, τόσο τα νέα στοιχεία θα ενισχύουν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ο Σάλα ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει τη σημαντικότερη μεταγραφή της καριέρας του, πηγαίνοντας από τη Ναντ στην Κάρντιφ έναντι 15 εκατ. λιρών, αλλά στις 21 Ιανουαρίου 2019 το αεροσκάφος που τον μετέφερε από τη Γαλλία στην Ουαλία έπεσε στη θάλασσα της Μάγχης και η σορός του βρέθηκε μετά από αρκετές ημέρες αναζήτησης.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: