Στόχος της κυβέρνησης, είναι η ανοικοδόμηση της χώρας και η εύρεση νέων θέσεων εργασίας

Στόχος της κυβέρνησης, είναι η ανοικοδόμηση της χώρας και η εύρεση νέων θέσεων εργασίαςΜήνυμα στήριξης των νέων, καινοτόμων και δυναμικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, έδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης από το Ανάπτυξης ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην και τους νέους επιχειρηματίες με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε .
Στην συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου καθώς και 20 νέων επιχειρηματιών ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «στόχος της κυβέρνησης, είναι η ανοικοδόμηση της χώρας και η εύρεση νέων θέσεων εργασίας μέσα από καινοτόμες προτάσεις που μπορεί να είναι βιώσιμες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να διαμορφωθεί μια βάση δημιουργικότητας και πως η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, αποτελεί «μια ρεαλιστική στρατηγική εξόδου από την » και χαρακτήρισε τις νεοφυείς επιχειρήσεις ως «το νέο αίμα, το οξυγόνο που περιμένουμε να κυλήσει στις φλέβες της ελληνικής οικονομίας».

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, είναι ένα νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό σωματείο των νέων ελληνικών επιχειρήσεων μέχρι και πέντε ετών.

Όπως σημειώνουν οι ιδρυτές της, «γεννήθηκε μέσα από την αγωνία των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας για βιώσιμη και υγιή ανάπτυξη».

Οι θεματικές κατηγορίες στις οποίες η Ένωση των Νεοφυών Επιχειρήσεων εστιάζει τη δράση της είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός, η αγροτική και γαστρονομία, η ενέργεια (με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), η υψηλή τεχνολογία (με έμφαση στους τομείς της πληροφορικής και της βιοϊατρικής) και οι μεταφορές (με έμφαση στη ναυτιλία).

«Η συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού συμβολίζει την που ελπίζει, καινοτομεί, παλεύει και νικάει», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το τέλος της συνάντησης ανακοινώνοντας ότι συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια ολιγομελής επιτροπή από εκπροσώπους νέων επιχειρήσεων που θα είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης, θα αναλάβουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις την υποχρέωση να δίνουν ιδέες στην κυβέρνηση σε σχέση με τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας σε τομείς που εκτιμούν και βλέπουν από την δική τους δράση ότι χρειάζεται ενώ θα συμμετάσχουν και στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020) που θα επικεντρωθεί στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

«Το πρέπει να αφήσει ήσυχους τους νέους επιχειρηματίες να πάνε μπροστά, να περιοριστεί στο ρυθμιστικό του ρόλο και να εγκαταλείψει παλιές πρακτικές», σημείωσε ο κ.Χατζηδάκης.

Ο κ.Παναγιώτης Ζαμάνης, αντιπρόεδρος της Ένωσης των Νεοφυών Επιχειρήσεων, που εκπροσωπεί 100 καινοτόμες επιχειρήσεις δήλωσε ότι στόχος της συνάντησης δεν ήταν τόσο να θιγούν τα κακώς κείμενα αλλά να βρεθούν λύσεις για να διορθωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Χαρακτήρισε σημαντικό ότι θα δημιουργηθούν υποδοχείς των προτάσεων των καινοτόμων επιχειρήσεων για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ που θα συμβάλλει στην παροχή ρευστότητας και χρηματοδότησης.

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: