Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους και οι παραγωγοί ακτινιδίου στο Δέλτα του Πηνειού

Τη δική τους κινητοποίηση πραγματοποιούν από σήμερα, Τετάρτη (24/1), και οι αγρότες των περιοχών που βρίσκονται στο Δέλτα του Πηνειού ποταμού, ζητώντας από το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου που έπληξαν και τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην περιοχή, όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας εκ μέρους των αγροτών ο Νίκος Ριζάκης από το Ομόλιο, καλλιεργούνται 7.000 στρέμματα με ακτινίδια εκ των οποίων τα 4.000 στρέμματα πλημμύρισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο πριν από τη συγκομιδή του προϊόντος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές στην παραγωγή έγιναν από τον ΕΛΓΑ, ενώ οι εκτιμήσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα δέντρα από τις πλημμύρες θα γίνουν την άνοιξη, όπως εξήγησε ο κ. Ριζάκης.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε, οι παραγωγοί ακτινιδίου δεν έχουν πάρει την παραμικρή αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν, τη στιγμή που σε όλους τους παραγωγούς δενδρωδών καλλιεργειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες έχουν καταβληθεί προκαταβολές αποζημιώσεων.

«Η κινητοποίηση με τα τρακτέρ στην περιοχή έχει ως στόχο να αναδείξει το πρόβλημα» είπε κλείνοντας ο κ. Ριζάκης και να επιταχύνει τις διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων, οι οποίες αν συνεχιστούν με τον παρόντα ρυθμό θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τους αγρότες, στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον Ιούνιο και μετά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Ε65 λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Η Κεντρική Οδός ενημερώνει ότι σήμερα στις 11:00 θα τεθεί σε ισχύ αμφίπλευρη εκτροπή κυκλοφορίας από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ανάβρας στο 60,9ο χλμ. με κατεύθυνση προς Τρίκαλα και από τον Α/Κ Προαστίου στο 97,3ο χλμ. με κατεύθυνση προς Λαμία, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα, θα αποκλειστεί η ράμπα εισόδου του Α/Κ Σοφάδων στο 72,3ο χλμ. με κατεύθυνση προς Τρίκαλα και ο Α/Κ Καρδίτσας στο 80,9ο χλμ.

Τέλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύσει αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων στον Μετωπικό Σταθμό Τρικάλων.

Η Κεντρική Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

ΕΛΛΑΔΑαγροτεςΠηνειοςτρακτερ
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: