Στουρνάρας: Αναπτυξιακές οι προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, υπογράμμισε την ύπαρξη προοπτικών ανάπτυξης στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο ίδιος προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου, καθιστώντας αναγκαία τη δυνατότητα των καταναλωτών να αυξήσουν την κατά κεφαλήν ασφαλιστική δαπάνη.

Ο κ. Στουρνάρας έκανε ειδική μνεία και στην προσέγγιση της πολιτείας προς τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ επεσήμανε ότι η χαμηλή διείσδυση των ασφαλιστικών προϊόντων σε κλάδους μη υποχρεωτικής ασφάλισης, καθώς και η αποφυγή ασφάλισης σε κλάδους υποχρεωτικής εκ του νόμου ασφάλισης, επιφέρουν απτές συνέπειες, τόσο κοινωνικές όσο και δημοσιονομικές.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τον δημόσιο πυλώνα ασφάλισης και να ενισχύσει τις συνταξιοδοτικές παροχές των ασφαλισμένων.

«Πρέπει λοιπόν η πολιτεία να εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα δημιουργίας προϋποθέσεων και κινήτρων για την πρόσβαση στην ασφαλιστική αγορά», κατέληξε.

oikonomia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: