Στο ΤΟΡ 10 των “Best Global Brands 2022” της Interbrand και φέτος η Mercedes

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Mercedes-Benz διατηρεί τη θέση της ως η μόνη ευρωπαϊκή μάρκα και η μοναδική μάρκα πολυτελείας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο top 10 των 100 «Καλύτερων Παγκόσμιων Εμπορικών Σημάτων».

H Mercedes-Benz αύξησε την αξία του εμβληματικού της εμπορικού σήματος κατά 10% τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα «Best Global Brands 2022» της Interbrand. Αυτό υπογραμμίζει την επιτυχημένη μετάβαση της εταιρείας προς ένα ηλεκτρικό μέλλον με έμφαση στο λογισμικό.


Best Global Brands 2022

Στόχος είναι να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της πολυτελείας και να αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι ευκαιρίες ανάπτυξης και κερδοφορίας. Η Mercedes-Benz στοχεύει να κατασκευάζει τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα στον κόσμο και να ηγηθεί στην ηλεκτροκίνηση και το λογισμικό οχημάτων.

Προκειμένου να επιτευχθεί μια ακόμη υψηλότερη θέση της μάρκας, η γκάμα της θα αναθεωρηθεί εκ νέου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τον Μάιο του 2022. Η στρατηγική απόφαση να γίνει πλήρως ηλεκτρική σε κάθε τομέα έως το 2030 – όπου οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν – και ο στόχος να γίνει ανθρακικά ουδέτερη έως το 2039 ενισχύει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ πολυτέλειας και βιωσιμότητας.

H Bettina Fetzer, Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας και Marketing της Mercedes-Benz AG δήλωσε σχετικά:

«Η σταθερή κατάταξη της Mercedes-Benz στην όγδοη θέση καθώς και η διψήφια αύξηση της αξίας της μάρκας σε περισσότερα από 56 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας πορεία. Αυτό σημαίνει, να ορίζουμε τη βιώσιμη πολυτέλεια του μέλλοντος, να βάζουμε τους πελάτες μας ακόμη περισσότερο στο επίκεντρο όλων των ενεργειών μας και να κάνουμε κάθε σημείο επαφής με τη μάρκα μας μια μοναδική εμπειρία. Με κάνει περήφανη που η δουλειά ολόκληρης της ομάδας μας για τη μάρκα αποδίδει καρπούς και αντικατοπτρίζεται σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα».


Best Global Brands 2022

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει ιδιαίτερο βάρος στην πολυτέλεια, στη γκάμα των προϊόντων της και στην επικοινωνία με τους πελάτες. Οι πληροφορίες που δίνουν οι πελάτες για τις επιμέρους ανάγκες τους αλλά κυρίως και αυτά που θα ήθελαν να έχει το αυτοκίνητό τους μελετώνται από τους ειδικούς και όσα εγκρίνονται μπαίνουν στο στρατηγικό πλάνο βελτίωσης των προϊόντων.

Η Mercedes-Benz αποδίδει μεγάλη σημασία στο να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τους πελάτες της  και να έχει ανοιχτή γραμμή σε συνεργασίες με προσωπικότητες και επωνυμίες από μια ποικιλία κλάδων – από την τεχνολογία μέχρι τη μόδα, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον αθλητισμό.

Τα κανάλια πωλήσεων ευθυγραμμίζονται με τις πραγματικές ανάγκες των πελατών και συμπληρώνονται με καινοτόμες μορφές και ευκαιρίες για παρουσία της μάρκας τόσο on- όσο και off-line όπως για παράδειγμα τα Mercedes-AMG και Mercedes-Benz G-Class Private Lounges καθώς και το κατάστημα Mercedes-AMG στο Ντουμπάι. Το Mercedes-Maybach Atelier που άνοιξε πρόσφατα στη Σαγκάη αποτελεί επίσης μέρος της γενικότερης αυτής στρατηγικής.

Ας δούμε τι είναι το  «Best Global Brands»

Η αμερικανική εταιρεία συμβούλων Interbrand ερευνά και αναλύει τις πιο πολύτιμες μάρκες του κόσμου από το 1999. Οι 100 κορυφαίες εμπορικές επωνυμίες περιλαμβάνονται στην ετήσια μελέτη «Best Global Brands», η οποία εξετάζει όλους τους υποψηφίους σύμφωνα με τρία κριτήρια: «Οικονομική απόδοση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της μάρκας», «Ο ρόλος της μάρκας στη διαδικασία απόφασης αγοράς» και «Ισχύς της μάρκας όσον αφορά στη διασφάλιση μελλοντικών εταιρικών κερδών».

Η Interbrand ήταν η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε μια μέθοδο αποτίμησης επωνυμίας πιστοποιημένη σύμφωνα με το ISO 10668. Αυτό το διεθνές πρότυπο θέτει σημεία αναφοράς για την αποτίμηση και πληροί τις απαιτήσεις για ακριβή χρηματική ταξινόμηση της εμπορικής επωνυμίας. Η συνολική σειρά κατάταξης της Interbrand βρίσκεται στο σύνδεσμο: www.bestglobalbrands.com.

 

Στο ΤΟΡ 10 των “Best Global Brands 2022” της Interbrand και φέτος η Mercedes gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: