Στο κυνήγι της Αγγελικής και του Θεοχάρη η Αντιτρομοκρατική

Στο κυνήγι της Αγγελικής και του Θεοχάρη η Αντιτρομοκρατική

Τα δύο πρόσωπα-κλειδιά που αναζητά η . Ο «Θεοχάρης» εμφανιζόταν με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Ερευνάται και τυχόν ανάμιξή του στη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο…

Η Αγγελική από το Αίγιο και ο υπαξιωματικός “Θεοχάρης” είναι τα δύο πρόσωπα στα οποία έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το ξετύλιγμα της άγνωστης οργάνωσης αλά 17 Νοέμβρη που έστηνε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Για την 22χρονη κοπέλα τα στοιχεία της ταυτότητας είναι γνωστά αφού πρόκειται για μια από το Αίγιο που σπούδαζε στην και από το φθινόπωρο έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Η Αγγελική, γνωρίστηκε μέσω μιας φίλης της στην Ικαρία με τον “Μανώλη” της 17Ν και άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στρατολογήθηκε αναλαμβάνοντας ρόλο ταχυδρόμου για τα μηνύματα του Ξηρού προς τους Πυρήνες της Φωτιάς στον Κορυδαλλό. Μάλιστα, φέρεται να είχε πολλές πριβέ επισκέψεις με αρχηγικό μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στον  Κορυδαλλό. Στη γιάφκα της Αναβύσσου μπαινόβγαινε συχνά, όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αν και εξαφανισμένη τους τελευταίους μήνες ακόμη και από τους γονείς της, η οικογένεια δεν έκανε δήλωση εξαφάνισης στην Αστυνομία.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες για τον υπαξιωματικό “Θεοχάρη Χρυσάκη”. Τον 30χρονο άνδρα που νοίκιασε τη μονοκατοικία της Αναβύσσου και εμφανιζόταν συχνά εκεί με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων μιλούν για έναν άνδρα μελαχρινό με ύψος 1.85 γύρω στα 30 με κοντό μαλλί και καταγωγή από την . Έχει δε, δύο τατουάζ στην κνήμη και έναν στον καρπό ενώ παρουσίαζε ένα πρόβλημα στα πόδια για το οποίο είχε πει ότι οφείλεται στη δουλειά που έκανε καθώς τραυματιζόταν συχνά ενώ δήλωνε ότι το τελευταίο διάστημα ήταν αποσπασμένος σε έναν εφοπλιστή και νοίκιασε το σπίτι αυτό για να ηρεμήσει η σύζυγος του από τα ψυχολογικά προβλήματα που παρουσίαζε.

Οι , δεν έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του όμως λένε ότι είναι ένα άτομο “καθαρό” που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν ενώ ερευνάται αν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον άνδρα που δολοφόνησε τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής τον Νοέμβριο του 2013 στο Νέο Ηράκλειο.
 
Βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες των δύο κλεμμένων οχημάτων

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των δύο οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στην αυλή της μονοκατοικίας στην Περαχώρα Λουτρακίου εντοπίστηκαν και έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία. Τo μολυβί Vitara και το λευκό βαν Mitsubishi, έχουν ήδη μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και έχουν μπει στο μικροσκόπιο σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν αποτυπώματα και dna.

Τι έδειξαν οι βαλλιστικές

Από τις βαλλιστικές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι το πιστόλι που κατασχέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα Χριστόδουλου Ξηρού καθώς επίσης και τα υπόλοιπα τρία πιστόλια και τα οκτώ kalashnikov , που καασχέθηκαν στο κρησφύγετο – «γιάφκα» στην Ανάβυσσο Αττικής, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο άλλο κρησφύγετο – «γιάφκα», που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, για την αναζήτηση στοιχείων συνεχίζεται.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: