Στο επίκεντρο θέματα κοινωνικής ασφάλισης

Στο επίκεντρο θέματα κοινωνικής ασφάλισης

Στο επίκεντρο θέματα κοινωνικής ασφάλισης

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Αθήνα κ. Λουσιάν Φατού.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διακρατική πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και ειδικότερα στο ζήτημα των συνταξιοδοτικών παροχών προς Έλληνες πολίτες που έχουν ζήσει και εργαστεί στη Ρουμανία. Στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών για την ολοκλήρωσή του. Ο κ. Φατού εξέφρασε επίσης την διάθεση συνεργασίας στην προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον Πρέσβη της Ρουμανίας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στο πεδίο της κατώτατης αμοιβής και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Περιέγραψε επίσης, τα συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται για την ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης συμφώνησε με τον Πρέσβη για συνάντησή του με την ομόλογό του της Ρουμανίας κυρία Ροβάνα Πλουμπ κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνεδρίασης του επόμενου Συμβουλίου Απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: