Στις κάλπες αύριο οι Ισπανοί- Στο 40% οι αναποφάσιστοι!

Μεγάλη αναμένεται να είναι η στήριξη που θα λάβουν νεόκοπα κόμματα, σηματοδοτώντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών το τέλος του δικομματισμού που επικρατεί στη χώρα από το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο το 1975.

Πρώτος στόχος των κομμάτων είναι οι αναποφάσιστοι, που σύμφωνα με πρόσφατα γκάλοπ ξεπερνούν το 40%. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής αλλά δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός Ραχόι δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.
Το βασικό στοιχείο του νέου πολιτικού τοπίου που αναμένεται να διαμορφωθεί μετά την κάλπη της Κυριακής δεν είναι άλλο από την ανάδειξη δύο νέων σχετικά πολιτικών σχηματισμών του Podemos στα Αριστερά και των Cuidadanos στην κεντροδεξιά, που αναμένεται να δώσουν μάχη για την τρίτη θέση η οποία και αποτελεί το κλειδί για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: