Στις 3 Ιουλίου με τον Νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Για τις 3 Ιουλίου αναβλήθηκε η απόφαση για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Η υπεράσπιση του 73χρονου κατηγορουμένου κατέθεσε αίτημα αίτημα στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να αιτηθεί ελαφρυντικά με το νέο Ποινικό Κώδικά σε περίπτωση καταδίκης.

Η πλευρά του κατηγορούμενου θεωρεί πως το νέο καθεστώς θα τον ευνοήσει καθώς με το νέο Ποινικό Κώδικα εκλείπει το υφιστάμενο μέχρι και μεθαύριο υποκειμενικό κριτήριο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου και, πλέον, η αναγνώριση του θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής» που αφορά το λευκό ποινικό μητρώο.

Με τον υφιστάμενο μέχρι και μεθαύριο Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με νομικούς κύκλους η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια ενώ από 1η Ιουλίου η αναγνώριση του θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής». Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο θα μπορεί ευπρόσωπα να ζητεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου «σύννομου βίου» και αυτό να του αναγνωρίζεται ακόμη και εάν έχει διαπράξει ένα ελαφρύ πλημμέλημα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: