Στην Ξάνθη ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (+VIDEO)

Παρουσία του υποδιευθυντή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyberbullying» στην
Στην Ξάνθη ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (+VIDEO)
Ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν μια σειρά από ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκθέτοντας στοιχεία και δεδομένα τα οποία έχουν στη διάθεσή τους και αφορούν τον βαθμό εξάπλωσης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά και των περιπτώσεων ανάπτυξης παραβατικής δράσης μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τον βαθμό ετοιμότητας του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων. 
Η ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης εκστρατείας με στόχο την και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην . Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης στην Ξάνθη, ήταν ο δήμος, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, που παραχώρησε την αίθουσα η οποία κατακλύστηκε από πολίτες, παιδιά και αστυνομικούς, καθώς και οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ξάνθης.  
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Σφακιανάκης καταγράφεται ραγδαία αύξηση των παραβατικών φαινομένων που λαμβάνουν χώρα με τη χρήση του διαδικτύου, ενώ αναφερόμενος στις δράσεις του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σημείωσε πως μέσα σε λίγα χρόνια εκτοξεύτηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας που κατάφεραν να αποτρέψουν και οι οποίες είχαν εκδηλωθεί ως πρόθεση μέσω του διαδικτύου. 

Στο περιθώριο της ημερίδας, το παρών έδωσε και η κ. Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της , διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη σeξουαλική κακοποίηση των παιδιών, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκούς ενημερωτικού προγράμματος που έχει αναλάβει να εκπονήσει η ίδια, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε η ίδια, οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις σeξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην χώρα αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και την πρόληψη πρωταρχικό στόχο για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 
Στην Ξάνθη ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (+VIDEO)
Το παρών στην ημερίδα έδωσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Σαλτούρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, εκπρόσωποι του δήμου Ξάνθης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, της Α.Δ. Ξάνθης, γονείς και παιδία της περιοχής που έσπευσαν να ενημερωθούν σχετικά για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η πλοήγηση στο διαδίκτυο. 

Στην Ξάνθη ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (+VIDEO)

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: