Σταμάτησε η κατάληψη στη Νομική Θεσσαλονίκης μετά από συνέλευση των φοιτητών

Οι φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποίησαν νέα συνέλευση και αποφάσισαν να σταματήσουν την κατάληψη που πραγματοποιούνταν στη Νομική.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η γενική συνέλευση των φοιτητών της Νομικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε μετά από πολύωρη συζήτηση και ψηφοφορία από τις 14,00 το μεσημέρι μέχρι τις 21,30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Ευρυγένης με ψήφους 331 κατά της κατάληψης και 309 υπέρ της συνέχισης, να τερματίσει η κατάληψη και να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Σημειώνεται, ότι λίγες ώρες νωρίτερα, υπό το φως καταγγελιών φοιτητών για ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή να διεξαχθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, με διπλή στόχευση: αφενός κατά όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και αφετέρου κατά των πρυτανικών αρχών και των αρμόδιων οργάνων, όσον αφορά τις ενέργειές τους για την αποτροπή των καταλήψεων στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Τα αδικήματα που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας είναι -κατά περίπτωση- τα εξής: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία), παράνομη βια (κατά συρροή και κατά συναυτουργία), επικίνδυνη σωματική βλάβη (κατά συρροή και κατά συναυτουργία) και παράβαση καθήκοντος.

ΕΛΛΑΔΑΑΠΘκαταληψη
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: