Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο τρόμος των γκισέ Σπ.Ζολώτας

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο τρόμος των γκισέ Σπ.Ζολώτας
 Ο Σπ. Ζολώτας, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, σε παλαιότερη φωτογραφία του έξω από τα δικαστήρια. 

Υπήρξε γνωστός ληστής και διαβόητος δραπέτης από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στα 57 του πια και με καταδικαστική απόφαση στην πλάτη, εξακολουθούσε να παραμένει ασύλληπτος και να… διαπράττει ληστείες.

Ο Σπύρος Ζολώτας συνελήφθη ξανά πριν από λίγες μέρες στο Περιστέρι, λίγα λεπτά αφού είχε πραγματοποιήσει μαζί με δύο ακόμη άτομα ένοπλη σε της λεωφόρου Θηβών. Κατά τη , μάλιστα, κρατούσε περίστροφο και χειροβομβίδα.

 Οι του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχαν από καιρό φτάσει στα ίχνη του «θρυλικού» ληστή, που… δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και είχε συσχετίσει τη δράση του με τον κακοποιό Κ. Πολυδώρου, γνωστό και ως «Ρομπέν των Τραπεζών».

 Οταν την περασμένη Παρασκευή «χτύπησε» την τράπεζα, άμεσα κινητοποιήθηκε ολιγομελής ομάδα αστυνομικών, που γνώριζε πού βρίσκεται το κρησφύγετό του.

Τον αιφνιδίασαν και τον ακινητοποίησαν, ενώ φέρεται να προσπάθησε τη στιγμή της σύλληψης να χρησιμοποιήσει τη χειροβομβίδα που είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η πρώτη αντίδραση του 57χρονου ληστή ήταν να μάθει πώς τον βρήκαν οι αστυνομικοί και ζητούσε επίμονα να του αποκαλύψουν πώς έφτασαν στα ίχνη του και αν τον «κάρφωσε» κάποιος, καθώς την τοποθεσία του σπιτιού όπου κρυβόταν την κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό.

Οι αξιωματικοί της . είχαν συσχετίσει από καιρό τον Ζολώτα με διάφορες ληστείες, τις οποίες φέρεται να ομολόγησε, και είχαν «αποκωδικοποιήσει» τον τρόπο που δρούσε.

Την περασμένη Παρασκευή, μετά τη ληστεία της τράπεζας, συνελήφθη και ένας 39χρονος που οδηγούσε Yamaha Super Tenere, ο οποίος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου. Μαζί του συνελήφθη και ένας 38χρονος ιδιοκτήτης , του οποίου το όχημα χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή.

 
Οι περούκες

Οταν δεν έκαναν ληστείες, ο 38χρονος έκανε… κούρσες ως ταξιτζής. Ο Ζολώτας εκμεταλλευόταν το παρουσιαστικό του (προχωρημένη ηλικία) και φορούσε περούκες, κοστούμια και καμπαρντίνες προσποιούμενος τον πελάτη τραπεζών και ήταν το «μάτι», όπως λέγεται στη τους.

Οταν άνοιγε το χρηματοκιβώτιο, έδινε σήμα στους συνεργούς του και «μπούκαραν» στην τράπεζα. Στη ζώνη του είχε πάντα μια δερμάτινη θήκη και ένα περίστροφο, μιμούμενος τους αστυνομικούς, ενώ από τη δράση της ομάδας του υπολογίζεται πάνω από 200.000 λεία.



ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΖΟΛΩΤΑ

Στην ομάδα του «Ρομπέν των Τραπεζών»

 Στην αφρόκρεμα των κακοποιών ανήκε ο Σ. Ζολώτας, αφού ήταν στην ομάδα του επίσης διάσημου ληστή Κ. Πολυδώρου που μοίραζε τη λεία από τις ληστείες στους φτωχούς και αγόραζε έργα τέχνης και του απέδωσαν το προσωνύμιο «Ρομπέν των Τραπεζών». Το 1996 φέρονται να είχαν διαπράξει τουλάχιστον 11 ληστείες και έχουν πλούσια δράση έκτοτε. Ο Πολυδώρου συνελήφθη το 2007 μαζί με τον «μακελάρη της Χρυσής Νύχτας» Μ. Μακρυγιάννη, ενώ οι δρόμοι των Πολυδώρου και Ζολώτα έχουν διασταυρωθεί και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης 23 ετών, ενώ από το 2011 είχε διαπράξει μαζί με άλλους 3 άγνωστους συνεργούς τους, τουλάχιστον 5 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα, σε μία απ” αυτές είχαν πυροβολήσει στο χέρι τη διευθύντρια της τράπεζας. Οι τρεις συλληφθέντες κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι. (spiro-spero)

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο τρόμος των γκισέ Σπ.Ζολώτας

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: