Υλικά
- 230 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γραμ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γλ. κανέλα
- 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 30 γραμ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 7 μεγάλα αυγά
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 250 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 50 γραμ. σπορέλαιο
- 125 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
Για το σιρόπι
- 500 γραμ. νερό
- 1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 500 γραμ. ζάχαρη
syntages