Σουδάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί στις εχθροπραξίες – 183 οι τραυματίες, ανάμεσά τους δύο Έλληνες

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 183 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που μαίνονται σε όλο το Σουδάν, δήλωσε απόψε στο Reuters η Ένωση Ιατρών του Σουδάν.

Η ιατρική ένωση δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει εάν όλα τα θύματα είναι άμαχοι.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, τέσσερις στη γειτονική πόλη Ομντουρμάν, οκτώ στην πόλη Νιάλα, έξι στην πόλη Ελ-Ομπέιντ και πέντε στην πόλη Ελ Φάσερ, πρόσθεσε η πηγή.

Εναέρια έρευνα της Πολεμικής Αεροπορίας του Σουδάν σε περιοχές όπου δρουν οι RSF

Η Πολεμική Αεροπορία του Σουδάν κάλεσε σήμερα το βράδυ τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή σε εσωτερικούς χώρους καθώς διεξάγει πλήρη εναέρια έρευνα σε περιοχές όπου αναπτύσσουν δράση οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα των ενόπλων δυνάμεων στο Facebook.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters αργά απόψε ότι οι πολίτες μπορούσαν να ακούσουν ήχους εκρήξεων στην περιοχή του αεροδρομίου στο κέντρο του Χαρτούμ.

Τραυματίστηκαν σοβαρά από ρουκέτα δύο Έλληνες στο Χαρτούμ

Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του στο Σουδάν κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων που ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ των δυνάμεων του στρατού και παραστρατιωτικών μονάδων.

Η ΕΡΤ ανέφερε το Μεγάλο Σάββατο ότι τα μέλη της παροικίας τραυματίστηκαν από την έκρηξη ρουκέτας κοντά στην εκκλησία στην οποία μόλις είχε τελειώσει η αναστάσιμη λειτουργία.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crxadhqldxqp)

Ο μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν Σάββας δήλωσε ότι την ώρα της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης η εκκλησίας ήταν περικυκλωμένη από άρματα μάχης και στρατιώτες. Η κατάσταση ήταν επικίνδυνη, είπε, οπότε η λειτουργία συντομεύτηκε.

Οι δύο Έλληνες που είχαν ειδοποιήσει για την κατάσταση έξω από την εκκλησία όταν βγήκαν από το κτίριο για να επιστρέψουν από την κατοικία τους τραυματίστηκαν σοβαρά από ρουκέτα.

Και οι δύο, είπε ο κ. Σάββας, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου θα κριθεί αν θα χειρουργηθούν ή όχι.

«Χτυπάνε τη Μητρόπολη με σφαίρες, υπάρχουν Ελληνικές σημαίες απ’ έξω και ποτέ δεν έχει γίνει ξανά αυτό. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη από παντού βγαίνουν καπνοί. Προφανώς έχουν χτυπήσει υπουργεία γιατί γύρω από τη Μητρόπολη είναι τα υπουργεία εξωτερικών, εσωτερικών, δικαιοσύνης, το παλάτι. Προφανώς χτυπάνε τα υπουργεία απ’ ότι φαντάζομαι γιατί δεν μπορείς να βγεις έξω είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: