ΣΟΚ! Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιαμπουράνη

ΣΟΚ! Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία ΓιαμπουράνηΑίσθηση σε δικαστικούς κύκλους -και όχι μόνο- προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών (3 υπέρ και 2 κατά) η οποία αφήνει ελεύθερο τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 20 ετών Κ.Χ για τη του επιχειρηματία Θεόδωρου Γιαμπουράνη.

Η ικανοποίηση της οικογένειας Γιαμπουράνη μετά την επιβολή της εικοσαετούς κάθειρξης δεν κράτησε για πολύ. Περίπου ένα μήνα μετά την επιβολή της ποινής, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει στον δολοφόνο το δικαίωμα της αποφυλάκισης με εγγύηση τις 100.000 μέχρι να εκδοθεί απόφαση της αναιρέσεως από τον Άρειο Πάγο.

ΣΟΚ! Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία ΓιαμπουράνηΓια να γίνει δεκτή μια τέτοια αίτηση αποφυλάκισης πρέπει να υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη και επικείμενος κίνδυνος. Όπως λέει, όμως, στοLeaks.gr η κόρη του επιχειρηματία, Κατερίνα Γιαμπουράνη: «ο κατηγορούμενος δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο, αυτό που είπε είναι ότι έχει πολλά ψυχικά χαρίσματα, ότι έχει – γενικώς και αορίστως- λόγους υγείας- και δεν μπορεί να μείνει στη . Λες και οι υπόλοιποι που είναι στη δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αλλά κυρίως ότι η ανώνυμη εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την παρουσία του. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη. Αλίμονο αν ένας επιχειρηματίας αποφυλακίζεται με καταδίκη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση του». Και συμπληρώνει:«ο φουκαράς που χρωστάει στο ΙΚΑ τι πρέπει να κάνει;»

Η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει τον δολοφόνο του πατέρα της να κυκλοφορεί ελεύθερος την έχει σοκάρει. «Νοιώθω ότι αυτή τη στιγμή πάσχει η δικαιοσύνη. Είναι βαθιά κοινωνικό για μένα το ζήτημα. Αν κυκλοφορούν οι δολοφόνοι ελεύθεροι -ειδικά αυτές τις κρίσιμες περιόδους που περνάμε- ο Παπαγεωργόπουλος αυτή τη στιγμή γιατί είναι στη φυλακή με ισόβια, αλήθεια;» αναρωτιέται η Κατερίνα Γιαμπουράνη.

«Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της; δεν αισθάνομαι καθόλου περήφανη, ως και ως νομικός.Τέτοιες αποφάσεις δίνουν το έναυσμα στον επιτήδειο δολοφόνο αύριο να σκοτώσει και να βγει Λυπάμαι. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να αισθάνεται σήμερα περήφανη» δηλώνει η κόρη του δολοφονημένου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Γιαμπουράνη «οι κύριοι δικαστές αποφάσισαν να επιβραβεύσουν μια δολοφονία και να αφήσουν ελεύθερο τον δολοφόνο».

Το δικαστικό θρίλερ

Ο Θεόδωρος Γιαμπουράνης βρέθηκε τον Μάρτιο του 2000 απαγχονισμένος μέσα στο εργοστάσιό του στο Κιάτο. Μετά από χρονοβόρες έρευνες αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος επιχειρηματίας πρώτα στραγγαλίστηκε και μετά κρεμάστηκε.

Η οικογένεια του ξεκίνησε έναν δικαστικό αγώνα για να δικαιωθεί, όπου κράτησε 13 . Πρωτόδικα το Μικτό Δικαστήριο Σπάρτης μετά από ακροαματική διαδικασία διάρκειας εννέα μηνών, στις αρχές Αυγούστου του 2009, είχε καταδικάσει τον Κ.Χ. σε κάθειρξης 20 ετών.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2013 το δικαστήριο, σε δεύτερο βαθμό, έκρινε με πλειοψηφία 4-3 ένοχο τον Κ. Χ. για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Θ. Γιαμπουράνη και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση «τα κίνητρα για το είχαν οικονομικά ελατήρια και ειδικότερα αφορούσαν την μεταβίβαση μετρητών αλλά και ποσοστού της εταιρείας -εργοστάσιο «Άριστον»- στον Κ.Χ., για τα οποία φέρεται να συνέταξε το θύμα ένα πρόχειρο χαρτί υπό την απειλή του κατηγορούμενου και ίσως άλλων ατόμων».
 Leaks.gr

ΣΟΚ! Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιαμπουράνη

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: