Σκουρλέτης: Μια νέα αφετηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα

Στη Θεσσαλονίκη, με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο, αναδείχθηκε ο νέος βηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα φάση, επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» προσθέτοντας ότι ξεκινά «μια νέα αφετηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει και ποιοτικά την δουλειά του, την παρουσία του και την αντιπολίτευσή του και ιδιαίτερα, ως προς το τελευταίο, να της προσδώσει τα χαρακτηριστικά μιας δυναμικής, τεκμηριωμένης, προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται, όμως, σε μία άμεση επικοινωνία και θα τροφοδοτείται από την ίδια την κοινωνία και τα κινήματα,» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί αντιπερισπασμό στο ζήτημα της Novartis. «Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα της Novartis. Και στη ΔΕΗ, για να μπορέσει να δικαιολογήσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια, μιλάει πάλι για εξεταστική επιτροπή. Για να μπορέσει να δικαιολογήσει, για παράδειγμα, αυτή την αυταρχική, συγκεντρωτική, νέα «επιτελική» δομή του κράτους και τους δεκάδες ημέτερους που προσπαθεί να «φυτέψει» μέσα στην κρατική δομή μέσω της νέας ΕΥΠ, μιλάει για σκάνδαλο μετακλητών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας εξεταστικής επιτροπής και τα σενάρια περί εμπλοκής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι δείχνει «μια επιλογή ρεβανσισμού, μια επιλογή διχαστική -αν τελικά επικρατήσει- η οποία είναι επιζήμια από κάθε άποψη και θα πρέπει, εάν επιχειρηθεί, να απαντηθεί με τον κατάλληλο τρόπο».

«Με μια μέγιστη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων για να υπερασπιστούν τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης και της δημοκρατίας, διότι περί αυτού πρόκειται αυτή τη στιγμή».

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε πως την Κυριακή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να συζητήσει τον νέο οδικό χάρτη προς το Συνέδριο.

«Θεωρώ ότι, εκ των πραγμάτων, αυτή η διαδικασία γίνεται ένα σημείο αναφοράς όλων εκείνων των πολιτών που -άλλοι μας ψήφισαν, άλλοι μας στήριξαν πιο ενεργά- αντιλαμβάνονται την ανάγκη να «βάλουν πλάτη» σε αυτή τη νέα πορεία, να συνδεθούν οργανικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, να πυκνώσουν τις γραμμές του στη βάση των χαρακτηριστικών που αναφέρατε και πριν» κατέληξε.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: