Σκόπια: «Η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις εναντίον των Σλάβων»

Σκόπια: «Η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις εναντίον των Σλάβων»

Το σλαβικό κίνημα στα Σκόπια «Αρκετά», κατηγόρησε την για τις πρόσφατες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα…
ισχυριζόμενο ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος των Σλάβων, παρέχοντας περισσότερες πιθανότητες για προσλήψεις στους Αλβανούς.
«Στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος, μόνο τα τελευταία τέσσερα , 2534 Αλβανοί έχουν προσληφθεί από την κυβέρνηση στα υπουργεία, μειώνοντας στο ελάχιστο τον αριθμό των Σλάβων. Οι υποχρεώσεις της συμφωνίας – πλαίσιο, έχουν ήδη επιτευχθεί. Για παράδειγμα στο Υγείας το 45% είναι Αλβανοί, το ίδιο στην Τοπική , στην Οικονομία κλπ», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα επικαλούμενο την ανακοίνωση της σλαβικής κίνησης. Ο νομικός εμπειρογνώμονας Osman Kadriu – αλβανικής καταγωγής- ισχυρίζεται ότι τέτοιες αντιδράσεις δείχνουν ασυνέπεια γιατί σε μια χώρα όπως είναι τα Σκόπια, η μεγαλύτερη κοινότητα δεν μπορεί να προβαίνει σε διακρίσεις έναντι των άλλων.
Σύμφωνα με τον Kadriu, τα πολυεθνικά κράτη όπως τα Σκόπια, η μεγαλύτερη κοινότητα –στην προκείμενη η σλαβική- πρέπει να είναι εγγυητής και υπεύθυνη στην υλοποίηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των άλλων κοινοτήτων που ζουν στο κρατικό πλαίσιο.
Ωστόσο, η σλαβική κίνηση ‘Αρκετά’ λέει ότι θα συνεχίσει να προσδιορίζει τις πολιτικές διακρίσεις εναντίον των πολιτών σλαβικής καταγωγής και θα ενημερώνει για τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι Σλάβοι, εξ ονόματος της Συμφωνίας Πλαίσιο της Οχρίδας.

Σκόπια: «Η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις εναντίον των Σλάβων» Σκόπια: «Η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις εναντίον των Σλάβων»

Σκόπια: «Η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις εναντίον των Σλάβων»

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: