Σκάνδαλο Siemens: Άγνοια δηλώνει ο Όσβαλντ

Σκάνδαλο Siemens: Άγνοια δηλώνει ο Όσβαλντ

Σκάνδαλο Siemens: Άγνοια δηλώνει ο Όσβαλντ

Δεν γνώριζε και δεν άκουσε τίποτα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προερχόταν από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές ως κατηγορούμενος για τέσσερις υποθέσεις.

Αυτό φαίνεται πως θα είναι ο ισχυρισμός του και για τις τέσσερις δικογραφίες. Κι αυτό γιατί ο Ελβετός υπήκοος κατέθεσε ακριβώς το ίδιο και σήμερα, με την ιδιότητα του μάρτυρα για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρία ATLAS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι δεν έχει στη διάθεση του καμία λίστα με πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες, ούτε γνωρίζει οτιδήποτε για μίζες.

Παραδέχεται μόνο οτι άνοιξε στο παρελθόν έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, αλλά υποστηρίζει πως δεν γνώριζε πως η προέλευση των χρημάτων που κατέληξαν σε αυτό το λογαριασμό προέρχονταν από μίζες. Ο Αντώνης Κάντας ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς έχει παραδεχτεί ότι πήρε μίζες κι έχει κατονομάσει τον Όσβαλντ ως τον τραπεζίτη που φρόντιζε για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Ο Ελβετός τραπεζίτης τις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί και ως κατηγορούμενος για δυο εξοπλιστικά προγράμματα, την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τις υποθέσεις της SIEMENS και των υποβρυχίων.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: