Σιμιγδαλένιος χαλβάς με αποξηραμένα φρούτα πεντανόστιμος !!!

 

.
 Χαλβαδάκι σιμιγδαλένιο έφτιαξα πριν λίγο να έχουμε κάτι γλυκό σπίτι ..Χαλβάς απλός γνωστός οικονομικός εύκολος  σε συνταγή αλλά πολύ  πιο νόστιμος με την προσθήκη αποξηραμένων φρούτων ..Απλά τέλειος !!!

Αγόρασα από την λαϊκή τα αποξηραμένα φρούτα που σας δείχνω μου είπαν οτι  αν τα ρίξω στο χαλβά θα γίνει το κάτι άλλο κ οντως έγινε ..Δεν έβαλα τα αμύγδαλα ούτε τα πορτοκαλί που δεν ξέρω τι είναι ούτε τα μούρα ,έβαλα τα  κράνμπερι σταφίδα ψιλή που είχε κ αυτό το μεγάλο που μοιάζει με σταφίδα αλλά δεν ξέρω πως λέγετε κ δίνουν  μία απίστευτη γεύση σε συνδυασμό  ..Τα αγόρασα 2 ευρώ φθηνά κ δεν τα έβαλα όλα .Μπαίνουν κ σε γιαούρτι με μέλι μου είπαν .
Λοιπόν σαν αρχή έβαλα σε κατσαρόλα  3 ποτήρια ζάχαρη..εγώ έβαλα 2,5 κ 4 ποτήρια νερό,έριξα κ λίγη καλή κανέλα Κεϊλάνης που μυρίζει πολύ ωραία και έβρασα για 5 λεπτά από την στιγμή που άρχισε να βράζει.

Αν έχετε ξυλάκια κανέλας βάλτε ξυλάκι κ βγάλτε το μετά ,εγώ δεν είχα.

Εβαλα την κατσαρόλα στην άκρη .
Εβαλα μια βαθιά κατσαρόλα με 1 ποτήρι ελαφρύ λάδι όχι ελαιόλαδο και 2 ποτήρια σιμιγδάλι …το ένα ποτήρι χονδρό σιμιγδάλι το δεύτερο ψιλό .

Σε μέτρια φωτιά με υπομονή για να ψηθεί καλά το σιμιγδάλι σιγά σιγά κ να μην γίνει σκούρος απότομα κ μείνει κ ωμός τον γύριζα συνέχεια .

.

Στα 5 λεπτά ξεχώρισα τα αποξηραμένα φρούτα που σας είπα κ τα έριξα μέσα μαζί με το σιμιγδάλι κ τα γυρνούσα με το σύρμα περίπου άλλα 15 με 20 λεπτά …νομίζω είναι το μυστικό του πολύ πετυχημένου χαλβά το σιγανό καβούρντισμα.

.

Μόλις πήρε χρυσαφί χρώμα κ έγινε κ ελάχιστα σκούρος περίπου στα  20 λεπτά έριξα το σιρόπι .

Εριξα πάλι λίγη κανέλα περίπου 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού όχι παραπάνω κ άρχισα κ ανακάτευα πάλι σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει το σιμιγδάλι .
Ανακάτευα μέχρι που ο χαλβάς ξεκολλούσε από τα τοιχώματα της κατσαρόλας κ έγινε σπυρωτός γιατί λίγο πριν γίνει σπυρωτός δείχνει σαν κρέμα μετά αλλάζει κ γίνετε σωστά .

Να γίνει σε μορφή όπως στην φωτογραφία από πάνω.
.

Τον άδειασα στην φόρμα την πλαστική που έχω μπορείτε κ σε φόρμα του κέικ η κ να τον στρώσετε σε ταψί…

Το αναποδογύρισα σε πιατέλα το άφησα σκεπασμένο να κρυώσει και …ορμήσανε όλοι κ σχεδόν τελείωσε !!! ..Είναι το τέλειο εύκολο  οικονομικό γλυκάκι !!! 

.

.

Δοκιμάστε τον κ με τα συγκεκριμένα φρούτα γίνετε φανταστικός του δίνει  άλλη γεύση !!!

Εκτέλεση φωτο από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: