Σήμερα το απόγευμα τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της F1 στο Paul Ricard

Ο Verstappen «έκλεισε» πονηρά το μάτι στον Bottas στα ανεπίσημα δοκιμαστικά στο Paul Ricard. Στα χθεσινά ανεπίσημα και μη χρονομετρημένα δοκιμαστικά   ο Bottas έχασε τον καλύτερο χρόνο από τον Verstappen για μόλις 0.008 διαφορά. Τόσο ασήμαντη η διαφορά αλλά τόσο σημαντική για έναν αγώνα στην F1. O Ολλανδός έκανε χρόνο 1.32.872.

Τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Hamilton (+0.253 του δευτερολέπτου) και ακολούθησαν  ο Alonso με Alpine (+0.468) και ο Charles Leclerc (+0.678) με Ferrari.

Ο Verstappen άλλαξε γόμα, έβαλε πιο μαλακή και έκανε τον πιο γρήγορο χρόνο. Σήμερα  το απόγευμα θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά όπου θα ξέρουμε και ποιος πιλότος θα ξεκινήσει πρώτος το Grand Prix της Κυριακής.

Το γαλλικό Grand Prix στο Paul Ricard επέστρεψε μετά από απουσία ενός έτους λόγω πανδημίας. Η πίστα είναι γρήγορη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις γόμες που θα επιλέξουν. Ειδικά στο 3ο μέρος της πίστας Paul Ricard ασκούνται περισσότερο πλευρικά φορτία. Η ελκτική πρόσφυση και το φρενάρισμα είναι εντυπωσιακά. Σε γενικές γραμμές η πίστα θεωρείται  ισορροπημένη και αρκετά γρήγορη. Στον αγώνα της Κυριακής θα χρησιμοποιηθούν οι μεσαίες γόμες της γκάμας Formula 1 ( C2 ως P Zero λευκή/σκληρή, C3 ως P Zero κίτρινη/μέση και C4 ως P Zero κόκκινη/μαλακή). Ίδια επιλογή έγινε και στον τελευταίο αγώνα το 2019.

Η φθορά των ελαστικών στο Paul Ricard είναι γενικά χαμηλή. Η πιο απαιτητική στροφή είναι αυτή με το Νο 13. Κυρίως με τη μεταφορά ενεργειακών φορτίων διαμέσου των ελαστικών. Πρόκειται για τη στροφή Signes στην οποία καταλήγει η ευθεία Mistral.

 

 

Σήμερα το απόγευμα τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της F1 στο Paul Ricard gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: