Σι Τζινπίνγκ: Αυτοί είναι οι 7 αξιωματούχοι της νέας ηγετικής του ομάδας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας αποκάλυψε σήμερα τη νέα του ηγετική ομάδα, αποτελούμενη από επτά αξιωματούχους.

Κανένα από τα νέα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής δεν μοιάζει να είναι σε θέση να επισκιάσει τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ακολουθεί η σύνθεσή της, με τη σειρά που ορίζει το πρωτόκολλο. Κατά κανόνα, ο δεύτερος ή ο τρίτος ονομάζεται επίσης πρωθυπουργός της χώρας.

Σι Τζινπίνγκ

Στην εξουσία από το 2012, ο 69χρονος ηγέτης εξασφάλισε τρίτη θητεία στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΚ, υποσχόμενος στους συμπολίτες του την οικοδόμηση «σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας», παρά τις πιθανές «επικίνδυνες καταιγίδες» που μπορεί να βρεθούν στον διάβα της.

Η νέα θητεία του στην κορυφή του κομματικού μηχανισμού του εγγυάται επίσης τρίτη θητεία στην προεδρία, από τον Μάρτιο του 2023.

Λι Τσιανγκ

Ο 63χρονος επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος στη Σαγκάη θεωρείται πιστός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ.

Η εικόνα του αμαυρώθηκε την άνοιξη, λόγω της χαοτικής διαχείρισης του lockdown στη μητρόπολη για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αλλά αναμενόταν παρά το γεγονός αυτό «να πάρει προαγωγή», προεξοφλούσαν αναλυτές του ινστιτούτου SinoInsider, χαρακτηρίζοντας «ειρωνική» την κατάσταση. Με την περίπτωσή του «δεν θα σταματήσει ποτέ η συζήτηση περί ευνοιοκρατίας» στο ΚΚΚ, σχολίαζε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο σινολόγος Μπιλ Μπίσοπ.

Τσάο Λετζί

Ο 65χρονος, μέλος του στενού κύκλου του Σι Τζινπίνγκ, ήταν επικεφαλής της επίφοβης επιτροπής πειθαρχικού ελέγχου του κόμματος, στην οποία ανατέθηκε να χειριστεί την ευρείας κλίμακας επιχείρηση κατά της «διαφθοράς». Προηγουμένως ήταν επικεφαλής της πανίσχυρης «οργανωτικής διεύθυνσης» του ΚΚΚ, που αποφασίζει για τις τοποθετήσεις στελεχών.

Ουάνγκ Χουνίνγκ

Ένα από τα δύο στελέχη της Διαρκούς Επιτροπής, μαζί με τον Ντινγκ Σουεσιάνγκ, που δεν άσκησε ποτέ εξουσία σε επίπεδο πόλης ή επαρχίας.

Ο 67χρονος γαλλόφιλος θεωρείται ότι ανήκει στους κυριότερους ιδεολόγους του ΚΚΚ. Σε αυτόν αποδίδεται η πατρότητα της φράσης περί «κινεζικού ονείρου». Πρόκειται για σύνθημα που χρησιμοποιεί συχνά ο πρόεδρος Σι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: