Σερβία, Βοσνία: Πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις βροχές – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται εδώ και ημέρες με αποτέλεσμα οι αρχές να κηρύξουν πολλές περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί για άλλη μια ημέρα.

Στη Σερβία, 1.300 διασώστες και 22 σκάφη έχουν αναπτυχθεί για να απομακρύνουν δεκάδες κατοίκους από διάφορες τοποθεσίες, ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Κράλιεβο, ένας ποταμός έριξε μια γέφυρα. Στην κεντρική Σερβία, διασώστες χρειάσθηκε να απομακρύνουν 12 ανθρώπους από τα σπίτια τους στο Κραγκούγεβατς καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Λεπένιτσα, δήλωσε ο δήμαρχος Νικόλα Ντάσιτς, ενώ 22 άνθρωποι διασώθηκαν από χωριό κοντά στην πόλη Γιάγκοντινα.

Μικρότεροι ποταμοί έχουν επίσης υπερχειλίσει, αποκλείοντας δρόμους και προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Ποταμοί έχουν υπερχειλίσει και στην ανατολική Βοσνία και οι αρχές στη βορειοανατολική πόλη Τούζλα κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη την περιφέρειά τους, καθώς άνθρωποι έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους σε πολλές κωμοπόλεις και χωριά.

Κατολίσθηση απέκλεισε δρόμο κοντά στη Σρεμπρένιτσα και έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες πλημμύρες γύρω από την πρωτεύουσα Σαράγεβο.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: