Σέρβια Κοζάνης: Ο 49χρονος «σαμουράι» με το ξίφος έριξε… 7 βέλη κατά των αστυνομικών

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία του Λιβαδερού στα Σέρβια Κοζάνης, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε χθες το πρωί (28/5) όταν ένας 49χρονος «μπούκαρε» μαινόμενος σε καφενείο του χωριού κρατώντας ένα ξίφος, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε με τόξο στους αστυνομικούς ρίχνοντας τους… 7 βέλη, αλλά και με σπρέι πιπεριού προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα σε έναν εκ των αστυνομικών που έσπευσαν στην οικεία του για να τον συλλάβουν.

«Δυστυχώς το παιδί αυτό κάνει χρόνια χρήση ουσιών. Ζούσε στην Ελβετία, ήρθε στο χωριό πριν 1,5 χρόνο και μέσα στο διάστημα αυτό προσπάθησε πολλές φορές να κάνει αποτοξίνωση. Όμως η κατάσταση κατέληξε, τελικά, να γίνει μη διαχειρίσιμη και να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη» τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδερού, Κωνσταντίνος Παπαχαρισίου.

«Όταν χαθεί το μυαλό, δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις» προσθέτει και συμπληρώνει ότι ο 49χρονος συλληφθέντας, «δεν είχε κάποιο οργανωμένο σχέδιο επίθεσης, ούτε είχε διαφορές με τους θαμώνες ή τον ιδιοκτήτη του καφενείου. Ίσα-ίσα όταν δεν έπαιρνε αυτές τις ουσίες, καθόμασταν όλοι μαζί στο καφενείο και τα λέγαμε. Ήταν ευγενέστατος. Όταν ήταν υπό την επήρεια, ούτε γνώριζε κανέναν, ούτε ήξερε τι έκανε».

Σε ερώτηση για το αν κινδύνευσε κάποιος από το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Παπαχαρισίου υπογράμμισε ότι «δεν το έκανε με σκοπό να χτυπήσει κάποιον γι’ αυτό και δεν τραυματίστηκε κανείς. Ήταν ένα άτομο που προσπάθησε πολλές φορές να ξεμπλέξει από τα ναρκωτικά, χωρίς να τα καταφέρει. Μπλεκόταν ξανά και ξανά με αυτά, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το μυαλό του».

Σπίτι-οπλοστάσιο στο Λιβαδερό

Να σημειωθεί ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε για την σύλληψή του στην οικεία του ο 49χρονος κατάφερε να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, πετώντας αρχικά βέλη με τόξο και στη συνέχεια κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.

Παρά τους τραυματισμούς και την επικίνδυνη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να τον ακινητοποιήσουν και κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν τα εξής: ένα ξίφος, μία απομίμηση όπλου, ένας σουγιάς, δύο τόξα, μία φαρέτρα με δέκα 10 βέλη, δύο ζευγάρια κρόταλα και δύο σπρέι πιπεριού.

Σε βάρος του 49χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της απείθειας, της απειλής, της εξύβρισης και της νομοθεσίας περί όπλων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: