Σερβία – Κόσοβο: Κοσοβάροι αστυνομικοί πυροβόλησαν ένα αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στα σύνορα

Κοσοβάροι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον ενός οχήματος που κατευθυνόταν στα σύνορα με τη Σερβία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι ένας Σέρβος του Κοσόβου τραυματίστηκε από τα πυρά.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται ενώ στην περιοχή επικρατεί ένταση εδώ και μήνες και ασκούνται διπλωματικές πιέσεις στο Βελιγράδι και την Πρίστινα ώστε να βρεθεί κάποια λύση για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Λεπόσαβιτς και Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο, μια περιοχή όπου ζουν πολλοί Σέρβοι, όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε ένα σταθμό ελέγχου της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις κοσοβάρικες αρχές, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ «για να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο». Η αστυνομία υποστηρίζει επίσης ότι ο οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα όχημα των δυνάμεων ασφαλείας.

Η σερβική κυβέρνηση, που δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ανέφερε ότι ένας Σέρβος κάτοικος της περιοχής τραυματίστηκε στο στήθος και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Σερβία. Η αστυνομία του Κοσόβου δεν έκανε λόγο για τραυματισμούς, διευκρινίζοντας μόνο ότι το αυτοκίνητο «εγκατέλειψε το σημείο».

Από τον Νοέμβριο, η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο είναι τεταμένη. Εκατοντάδες Σέρβοι, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, δικαστές και εισαγγελείς, παραιτήθηκαν μαζικά διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση (η οποία στη συνέχεια ανεστάλη) να απαγορευτεί στους Σέρβους του Κοσόβου να χρησιμοποιούν σερβικές πινακίδες αυτοκινήτων. Αμέσως μετά, μέλη της σερβικής μειονότητας έστησαν οδοφράγματα μπλοκάροντας τους δρόμους που οδηγούν στα σύνορα με τη Σερβία.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: