Σεισμός στην Τουρκία: Θαμμένη στα ερείπια για τέσσερις ημέρες με τον νεογέννητο γιο της, βρέθηκε ζωντανή

Tην ώρα που θήλαζε τον νεογέννητο γιο της, άρχισε να σείεται η γη και, λίγα λεπτά αργότερα, θάφτηκε μαζί με το μωρό της στα χαλάσματα, στην επαρχία Χατάι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η Νεκλά Καμούζ ποτέ δεν περίμενε ότι, δέκα ημέρες αφότου έφερε στη ζωή το δεύτερο παιδί της, θα βίωνε αυτή την απίστευτη τραγωδία, όπως η ίδια αφηγείται στο BBC. Και όχι μόνη της, αλλά μαζί με το βρέφος που το είχε στο στήθος την ώρα της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε πριν μία εβδομάδα στα σύνορα της ανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.

Ο Γιαγκίζ, το όνομα που του έδωσαν οι γονείς του σημαίνει «γενναίος», είχε τύχη- βουνό καθώς όταν μεγαλώσει, δεν θα θυμάται τίποτα από τα όσα συνέβησαν πριν δέκα ημέρες, όταν στις 4:17 τοπική ώρα τα ξημερώματα, το χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε ανείπωτη καταστροφή σε ανθρώπινες απώλειες αλλά και υλικές ζημιές.

Η Νέκλα και η οικογένειά της ζούσαν στον δεύτερο όροφο ενός σύγχρονου πενταώροφου κτιρίου στην πόλη Σαμαντάγκ και, όπως η ίδια λέει στο BBC, «Ήταν ένα «ωραίο σπίτι» και μάλιστα ένιωθε εκεί ασφαλής».

«Όταν άρχισε ο σεισμός, ήθελα να πάω στον σύζυγό μου που ήταν στο άλλο δωμάτιο, και εκείνος ήθελε να κάνει το ίδιο πράγμα. Αλλά, καθώς προσπαθούσε να έρθει σε εμένα μαζί με τον άλλον μας γιο, η ντουλάπα έπεσε επάνω μας και ήταν αδύνατο να μετακινηθούμε… Καθώς ο σεισμός μεγάλωνε σε ένταση, ο τοίχος έπεσε, το δωμάτιο έτρεμε και το κτίριο άλλαζε θέση. Όταν σταμάτησε, δεν είχα καταλάβει ότι βρισκόμουν έναν όροφο πιο κάτω. Άρχισα να φωνάζω τα ονόματα του συζύγου και του πρωτοτόκου γιου μου, αλλά δεν πήρα απάντηση», θυμάται η μητέρα.

Η 33χρονη γυναίκα κρατούσε ακόμη στην αγκαλιά της στο μωρό της. Μια ντουλάπα που ήταν πεσμένη δίπλα της, ήταν αυτή που είχε σώσει τη ζωή τους, καθώς εμπόδισε ένα μεγάλο κομμάτι τσιμέντου να τους συνθλίψει.

Η Νέκλα και το νεογέννητο έμειναν ακίνητοι, στην ίδια θέση, επί σχεδόν 4 ημέρες.

1η ημέρα μετά τον σεισμό

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: