Σεισμός στην Τουρκία – Λέκκας: Ψάχνουν με τα χέρια στα συντρίμμια για τους δικούς τους

Σε απόγνωση βρίσκονται όσοι βρίσκονται στην περιοχή που έπληξαν οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, που βρίσκεται με την ελληνική αποστολή διάσωσης, περιέγραψε στην ΕΡΤ συγκλονιστικές εικόνες από τα συντρίμμια. Παντού υπάρχουν κατεδαφισμένα κτήρια. Πολλοί είναι αυτοί που πάνω στην αγωνία και την απόγνωση να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους, προσπαθούν να τους βρουν με τα χέρια στα συντρίμμια, χωρίς να γνωρίζουν αν έχουν σκοτωθεί ή όχι.

«Εκτιμώ ότι μπορεί να είναι και πάνω από δέκα άτομα στα ερείπια, (στο συγκεκριμένο κτίριο που έχει καταστραφεί) τα οποία είναι εγκλωβισμένα. Ωστόσο, έχουν δυνατότητες επιβίωσης», είπε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ.

Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, με αποτέλεσμα να ζητά βοήθεια συνεχώς. «Εμείς πρέπει να θέτουμε προτεραιότητες», δήλωσε ο κ. Λέκκας, ενώ πρόσθεσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, διότι αυτοί οι άνθρωποι ενώ είχαν έναν στόχο», δηλαδή επιχειρούσαν να απεγκλωβίσουν ένα άτομο, πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά «μοιράστηκαν», όταν κατάλαβαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και αλλού. «Αξίζουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων!».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: