Σεισμός στην Τουρκία: Η συγκλονιστική στιγμή όπου πατέρας αγκαλιάζει με δάκρυα την κόρη του – Σώθηκαν από τον Εγκέλαδο

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστές είναι ένας πατέρας ο Ahmet Ayyan και η τετράχρονη κόρη του Gada, οι οποίοι συναντήθηκαν ξανά λίγο μετά τον απεγκλωβισμό τους από τα ερείπια του σπιτιού τους το οποίο κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι δυο τους απεγκλωβίστηκαν από τα χαλάσματα και βίωσαν δύσκολες στιγμές από τη στιγμή που ο Ahmet Ayyan μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Ο ίδιος περιγράφει στο CNN, τις δραματικές στιγμές που βίωσε όντας εγκλωβισμένος στα χαλάσματα του σπιτιού του. 

«Όταν άρχισε ο σεισμός, άρπαξα την κόρη μου και όλη μου η οικογένειά μου άρχισε να εξαφανίζεται από μπροστά μου. Το κτίριο κατέρρευσε πάνω από όλους μας», ανέφερε αρχικά ο Ahmet.

Η γυναίκα του και ο γιος του στάθηκαν άτυχοι και βρήκαν τραγικό θάνατο. Όπως σημειώνει άκουγε τα κλάματα του γιου του ο οποίος βρισκόταν παγιδευμένος. Εκείνος είχε δίπλα του την κόρη του η οποία ήταν ξαπλωμένη στα πόδια του. Είχαν εγκλωβιστεί και οι δύο και δεν μπορούσαν να κουνηθούν. Τα συντρίμμια τον κάλυπταν μέχρι τον λαιμό. Την τέταρτη μέρα μετά το φονικό χτύπημα του σεισμού άρχισε να χάνει την ελπίδα του και πίστευε ότι θα πεθάνουν ζωντανοί. Υπέφερε από τους πόνους καθώς ήταν χτυπημένος στο πόδι. Ωστόσο η κόρη του, του έδωσε δύναμη προκειμένου να μείνει ζωντανός. 

«Η κόρη μου μού έλεγε ξανά και ξανά μπαμπά μην κλαις. Ηρέμησε. Έρχονται να μας σώσουν», λέει γεμάτος συγκίνηση. Πιο συγκεκριμένα του είπε να κοιτάξει το φως που περνούσε αχνά μέσα από τους σωρούς από μπάζα. Και ξαφνικά άκουσαν φωνές. Οι διασώστες είχαν έρθει προκειμένου να τους σώσουν.

Τα σωστικά συνεργεία πρώτα απεγκλώβισαν το τετράχρονο κοριτσάκι το οποίο είχε μόνο μία γρατζουνιά. Μισή ώρα μετά ήταν η σειρά του Ahmet. Εκείνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να νοσηλευθεί ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέλαβαν την φροντίδα της μικρούλας. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τα ίχνη της. Εκείνη τη στιγμή ανέλαβε δράση και ανάρτησε φωτογραφίες της στα social media. Παρακαλούσε οποιονδήποτε μπορούσε να τον βοηθήσει προκειμένου να βρει τον μοναδικό άνθρωπο της οικογένειάς του που βρισκόταν εν ζωή. Ώσπου κάποιος διαπίστωσε ότι ένα κοριτσάκι χωρίς γονείς φροντιζόταν από τις κοινωνικές υπηρεσίες. 

«Εκείνη με κράτησε στη ζωή. Αυτό είναι το κοριτσάκι μου. Είναι ο ήρωάς μου», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο συγκινημένος ο Ahmet Ayyan. Πλέον πατέρας και κόρη καλούνται να αντιμετωπίσουν τις απώλειες της μητέρας της Gada και του επτάχρονου αδερφού της.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την επανένωση του Ahmet Ayyan με την τετράχρονη κόρη του:


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: