Σε τροχιά εξηλεκτρισμού η Jeep- Το 2023 θα είναι έτοιμο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

Το 2023 θα είναι διαθέσιμο  το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep ενώ μέχρι το 2025 τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα της jeep θα αναλογούν σε παγκόσμιο επίπεδο στο 70% των συνολικών της πωλήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι η επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη κ. Antonella Bruno όταν αναφέρθηκε στο στρατηγικό πλάνο Dare Foreword 2030 έκανε σαφές τις προθέσεις της Jeep για την εξηλεκτρισμένη κίνηση σε όλα τα μοντέλα.

Ακούγεται λίγο άσχημα η Jeep που κατασκευάζει τα αυθεντικά τετρακίνητα αυτοκίνητα με τους φοβερούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου να εξηλεκτρίζεται. Όμως όλα αλλάζουν σ αυτή τη ζωή και η θρυλική Αμερικανική μάρκα δεν μπορούσε να μην ακολουθήσει τους κανόνες που επιβάλουν μηδενικούς ρύπους στη μετακίνηση. Στα τέλη του 2020 ξεκίνησε το πλάνο εξηλεκτρισμού και ήδη σε κάθε μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης υπάρχει και μια εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Η αμερικάνικη μάρκα μετά την πρόσφατη παρουσίαση του νέου υβριδικού συστήματος e-Hybrid,αλλά και του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου,βρίσκεται σε πορεία πλήρους εξηλεκτρισμού της γκάμας της στην Ευρώπη. Η παρουσία του καινοτόμου Plug-in Hybrid συστήματος τετρακίνησης 4xe συμπληρώθηκε πρόσφατα από το 48V υβριδικό σύστημα e-Hybrid ενώ η αποκάλυψη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ιστορία της μάρκας ήρθε να ολοκληρώσει τη δυναμική είσοδο της στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Πριν από μερικά χρόνια η Jeep έκανε σε παγκόσμιο επίπεδο δυο μεγάλες παρουσιάσεις. Στην Ταϊλάνδη και στην Αφρική. Τα Jeep δεν σταμάτησαν πουθενά. Το ερώτημα είναι αν η Jeep έκανε το 2025 τις ίδιες παγκόσμιες παρουσιάσεις αλλά με αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρες θα είχε τα ίδια θετικά αποτελέσματα; Τα αυτοκίνητα θα περνούσαν με την ίδια ευκολία μέσα από έρημους, ποτάμια και απάτητους δρόμους;

Η απάντηση που δίνουν σήμερα οι μηχανικοί της Jeep είναι καταφατική. Η Jeep με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, μπορεί να κινηθεί το ίδιο καλά επί παντός εδάφους.

Το σύνολο της γκάμας των επιβατικών μοντέλων της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Wrangler είναι διαθέσιμα με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, που προσφέρει εκτός των άλλων και δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για αποστάσεις που ανάλογα με τις συνθήκες υπερβαίνουν τα 50χλμ., καλύπτοντας τις περισσότερες καθημερινές ανάγκες μετακίνησης σε αστικό επίπεδο.

Ο κόσμος το πήρε απόφαση. Το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση. Το 2021 σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων της Jeep στην Ευρώπη αφορούσε στις εκδόσεις 4xe, ενώ το ποσοστό στην περίπτωση του Wrangler προσεγγίζει το 70%.

Η επιτυχημένη πορεία των Jeep 4xe έρχεται πλέον να πλαισιωθεί και από το νέο υβριδικό σύστημα των 48V που εφοδιάζει τα Renegade και Compass με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω η προσφορά εξηλεκτρισμένων Jeep προσεγγίζοντας το στόχο του 100% για την Ευρώπη.

Η Jeep για πρώτη φορά σε υβριδικό σύστημα της κατηγορίας προσφέρει λειτουργίες αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, με τον ηλεκτροκινητήρα των 15 kW που εφοδιάζει τα δύο μοντέλα να έχει τη δυνατότητα να τα κινήσει χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας σε συνθήκες υψηλής κίνησης/χαμηλών ταχυτήτων, έχει σαφές πλεονέκτημα απόδοσης σε σχέση με το θερμικό. Τα Renagade και τα Compass e-Hybrid με το νέο Turbo βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων προσφέρουν υψηλή απόδοση, άνεση, χαμηλό θόρυβο, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, αλλά και κατανάλωση καυσίμου αντίστοιχη με εκείνη ενός αυτοκινήτου diesel.

Το e-Hybrid είναι ιδανικό για χρήση σε αυτοκίνητα με κίνηση στους δύο τροχούς, ενώ παρά τις δυνατότητες ηλεκτροκίνησης είναι πιο προσιτό σε σχέση με τα Full Hybrid ή Plug-in Hybrid συστήματα.

Στην Ελληνική αγορά είναι ήδη διαθέσιμα τόσο τα Plug-in Hybrid Jeep 4xe, όσο και τα e-Hybrid. Στο σύνολο τους προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, ενώ ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, και την καταβολή φόρου χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου.

Το καλοκαίρι η Jeep θα παρουσιάσει το νέο Grand Cherokee αποκλειστικά στην Plug-in Hybrid έκδοση 4xe, ενώ στις αρχές του 2023 θα διαθέσει στην αγορά το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο.

Σε τροχιά εξηλεκτρισμού η Jeep- Το 2023 θα είναι έτοιμο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: